Secretele din Spatele Donațiilor


Hello, hello dragule! 

O nouă zi, o nouă chinuire cu mine! Adică normal, dacă o numim chinuire. Pentru mine e o chinuire productivă, dar pentru tine cum e??


E o plăcere maximă să vorbim despre donații și în special, pentru ce tipuri de cauze să donăm.


“De ce să donezi?” este unul dintre cele mai interesante și controversate subiecte. De ce? Deoarece lumea preferă să primească și nu să ofere. Creștem într-o societate care e prea ocupă să crească financiar și în statut, decât să-și ajute apropiatul. 


Ajutorul nu este numai despre bani și mâncare, ci este și despre timp. 



Când ai stat ultima oară să-ți ajuți un prieten, fără să aștepți ceva în schimb?? Când a fost ultima oară când ai făcut ceva bune pentru altcineva, oferindu-i astfel timpul și atenția ta? 


Uneori, tipul acesta de donații sunt mai valoroase decât cele de bani….


Și totuși de ce să donezi??


Practic, donând oferi ceva destul de important: timpul tău. Timpul este ireversibil, deci mereu ar trebui să ai grijă ce faci cu el. Oferind timp oamenilor din jurul tău, ajungi să simți sentimente intense, precum cea de bucurie și împlinire. 


Așa că, fără să mai tărăgănesc atât de mult, iată 5 motive pentru care ar trebui să donezi.


  1. Îți  oferă un boost de mood și te poate scoate din depresie, tristețe, etc.


  1. Te simți folositor și simți că ai un loc în societate, că aparții cuiva.


  1. Oferi ceva lumii și ea te va răsplăti. Dacă vrei să fii bogat, una din cele mai importante reguli este să fii generos. Orice primești, ar trebui să oferi înapoi. 

De exemplu, din salariul tău 10% sa îi oferi.


  1. Donatul este un fel de gratitude. Faptul că donezi arată că ești recunoscător pentru tot ce ai primit.


  1. Ajuți un om care are nevoie de acei bani sau timp, mai mult decât tine. Te face mai aware despre exterior și nevoile celor din jur.



Personal, fără să fie o laudă, donez în fiecare lună. Venitul meu e puțin și timp nu prea am, dar din puținul meu tot reușesc să ofer ceva. Mă face să mă simt atâta de bine, de parcă sunt multimiliardară și am scos un sat din sărăcie. 

În plus, de când donez, sunt mai atentă la sentimentele celorlalți, să apreciez lucrurile mici și să fiu mai încrezătoare. E ciudat, știu, dar se merită din plin.


Unde să donezi??


Oriunde, de la acțiuni caritabile, la biserici, la familii în nevoie, la orice vrei tu. E foarte important să ne implicăm în societate și să facem un bine. 


Haide să facem o provocare: să dăm dracu egoismul și să ne punem pe ajutat lumea din jurul nostru. Obiectivul nostru principal să nu fie să facem bani, ci să ajutăm cât mai multe persoane. 


Interesant?? Te bagi??


Bun, în final că azi te las mai repede, vreau să subliniez când vorbesc despre provocare, nu mă refer să ne donăm cu totul. Mă refer să folosești cele 6 pușculițe și ăia 10% pentru a face un bine cu ei. Sunt chestii minuscule, dar dacă s-ar face în masă, ar deveni noul normal. 


Atât dragule! 


Spor la lucru, la vacanță sau oriunde ai fi, și te pup!


- Bianca


Descoperă și....

Mindset-ul din Spatele Cheltuielilor

Comentarii

Postări populare