Eliberează-te de Convingerile Limitative

Salut dragul meu! 

Ai simțit că vrei să faci o schimbare în viața ta și după o vreme ai revenit de unde ai plecat?? Faci lucruri care știi că fac rău celorlalți, dar nu știi de ce le faci?? Orice ai face, tot nu ajungi la nivelul pe care-l dorești??? 


Dacă a sunat cunoscut, atunci citește în continuare.


Răspunsul la toate întrebările de mai sus este: convingeri limitative. Absolut toată lumea de pe planeta asta are convingeri limitative. Din păcate, majoritatea le luăm din familie sau de la rude, prieteni. De aici și proverbul “cine se aseamănă se adună.”


Ce sunt convingerile limitative??


Sunt linii de cod, după care elefantul se ghidează. Subconștientul nostru le gestionează atât de bine că de multe ori nici nu ne dăm seama că le avem. 


Să îți dau 10 convingeri limitative, pe care le-am auzit cel mai des:

  1. Banul este ochiul dracului.

  2. Oamenii bogați au ajuns bogați deoarece au făcut lucruri rele.

  3. Nu mă place sau iubește nimeni.

  4. Nu voi găsi niciodată un partener bun

  5. În relație trebuie să lași mult de la tine.

  6. În public fii mereu zâmbitoare, pentru ca lumea să nu vadă ce simți cu adevărat.

  7. Ce vor zice alții despre tine.

  8. Cine ar vrea sa mă angajeze???

  9. Banii îi transformă pe oameni.

  10. Sunt prea tânără pentru a avea propria mea afacere.


Îți sună cunoscut?? Nu trebuie să te simți rușinat, că ai în program câte un bug, căci toți am trecut pe acolo.


Eu am avut multe convingeri limitative. De exemplu, credeam că dacă greșesc, înseamnă că nu sunt bună de nimic sau că pentru a face bani, trebuie să lucrezi mult. Niciuna din astea nu era adevărat, dar până la 18 ani, convingerile prezentate mai sus m-au urmat peste tot.



Cum să scăpăm de ele??


Pe cât de minore ți se par la prima vedere, atât de grele sunt de eliminat. Fiind în elefant bine implantate, este un pain in the ass. Va trebuie un Domestos combinat cu Mona și Sanytol pentru a le elimina. Recomand să le bei de 3 ori pe zi. *Sper că se simte ironia și gluma.*


Îți recomand să faci următorul exercițiu: ia o coală albă și începe să scrii pe ea în fiecare domeniu al vieții tale, toate convingerile personale. Apoi lângă, scrie fix opusul lor și recitește-le în fiecare seară. Poți să adaugi un pic de durere când citești convingerile limitative, pentru a se impregna mai bine în creier. Încearcă-l și anunță-ne dacă te-a ajutat.


Următorul exercițiu este să alegi o convingere limitativă și să îi scrii în fiecare seară 3 motive pentru care nu se aplică convingerea respectivă și de ce e doar o minciună. Fă exercițiul acesta pentru fiecare convingere, de atâtea ori până când la final o să îți vină să te bați singur când le repeți.


Cel mai important pas spre recuperare este să fii conștient de convingerile tale și motivul pentru care apar. Nu vei scăpa niciodată de ele, dar vei putea diminua din intensitate și din puterea lor de influență. 



Dacă tot nu dispar pentru totdeauna, pentru ce să mai depun efort??


Pentru că se merită să devii o persoană mai bună și mai înstărită. Rolul nostru în lumea asta nu este să ne fie ușor, ci să ne dezvoltăm. Gândirea este mult mai importantă decât orice altceva. 


Dacă nu ar fi așa, atunci toți am fii bogați. Mark Manson o spune atât de bine că: noi ne alegem probleme, iar dacă vrem succes avem probleme mai mari, iar dacă ne place mediocritatea atunci și problemele sunt pe măsură. 


Un ultim gând și termin. Nu uita această zicală a lui Robin Sharma, care de fapt este un proverb Spartan, dar interpretat de mine: “Bătăliile se câștigă în sala de antrenament și nu în ring!”


Deci tu de care convingere vrei să scapi?? Asta e teoria, acuma vine rândul tău. Hai la schimbare. Jos cu nenorocitele astea de convingeri. 


Dacă ți-a plăcut, scrie-ne în comentarii cea mai mare convingere a ta și ce soluții ai găsit pentru ea! 


V-am pupat!

- Bianca


Comentarii

Postări populare