ReadU: Forța Gândirii Pozitive de Norman Vincent Peale

O recenzie detaliata, care evidentiaza cele mai importante lectii din cartea lui Norman Vincent Peale
Salutare dragii mei! 

În momentul în care scriu acest articol, simt că intru în burnout. Deja a trecut o săptămână și un pic de când nu lucrez, iar asta mă face să înnebunesc. 


Simt că am nevoie de agitația aceea de la lucru, căci aceea mă face să mă simt bine. Iar toate astea se văd pe munca mea. Sinceră să fiu, mă simt puțin prost pentru că nu prea am inspirație, mai ales la designuri. 


E o săptămână din aia în care abia că îmi vine să editez și prefer să scriu mai degrabă articole. 


Așa că, azi am zis să mă pun o dată să scriu și articolul acesta. After all, am tot amânat și am tot zis că da mă pun, mă pun. 


Azi vom vorbii despre cartea ”Forța Gândirii Pozitive” de Norman Vincent Peale. 


Cine este Norman Vicent Peale? Cum a reusit acesta sa schimbe vietile a milioane de persoane?

Este o carte foarte faină, care la propriu a schimbat viața noastră. Acesta este și motivul pentru care îmi vine mai greu să scriu acest articol. Pur și simplu nu pot să pun în cuvinte impactul pe care l-a avut asupra noastră. 


Și când zic asta, crede-mă că nu exagerez absolut deloc. 


Este vorba de cartea care a reușit să o scoată pe Bianca din depresie după ce nu a intrat la UBB la Info. Este cartea care m-a făcut să înțeleg că nu trebuie să îi satisfac pe toți și că eu sunt de ajuns. 


Este cartea pe care o recomandăm cu cea mai mare încredere și căldură. 


Cartea este o combinație între dezvoltare personală și spirituală. Autorul, Norman Vincent Peale, a fost un pastor care a reușit să schimbe viața a milioane de persoane. 


El nu era pastorul obișnuit, care încearcă să îți bage pe gât Biblia. Oferind sfaturi, acesta ajuta oamenii să devină mai puternici și să înțeleagă cu adevăratelea ce este credința. 


Fără să o lungesc foarte mult, haide să povestim despre lecțiile din cartea The Power of Positive Thinking. 


De ce se merita sa citesc cartea lui Norman Vincent Peale, The power of positive thinking?

  1. Crede în tine însuți 

Norman vorbește foarte multe despre încredere în sine. Acesta evidențiază că trebuie să te cunoști și să aflii de unde pornesc sentimentele pe care le ai. 


După ce identifici sursa, începe să înlocuiești gândurile negative pe care le ai, cu idei pozitive. 


Ai încredere în puterile tale și în tot ceea ce poți realiza. Nu uita, tu ești singurul care te oprește din a avea succes și a ajunge unde îți dorești. 


  1. Ai grijă ce îți dorești 

Degeaba zici că vrei să ai succes, dacă toată ziua te gândești la ce poate să meargă rău. E ca și cum ai invita universul să îți tragă o palmă și să te pună la pământ. 


În locul acestor gânduri, începe să privești partea bună. Atrage lucruri bune și gândește-te la tot ce poate să meargă bine. O să vezi că după o perioadă, toată karma aceea de care ziceai, dispare. 


  1. Oricând apare un gând negativ, scapă de el 

Nu ajunge să ai încredere în tine o perioadă, iar după aceea să cazi înapoi. La fel, degeaba îți imaginezi lucruri bune tip de 3 zile, dacă după aceea începi să privești viitorul într-un mod pesimist. 


Așa că, oricând apare un gând negativ sau pesimist, înlocuiește-l cu un pozitiv. 


  1. Think Big 

Pe lângă faptul că trebuie să gândești pozitiv, Norman spune să începi să gândești măreț. Lucruri bune vor venii doar dacă ți le dorești și ești pregătit pentru ele. 


Nu îți limita potențialul. Gândește măreț și treci la treabă. 



  1. Spune DA 

Dacă toată ziua stai și spui NU, nimic bun nu va venii. After all, tu respingi toate oportunitățile pe care le ai. Începe să spui și Da și ieși din zona de confort. Prosperitatea și succesul se află în afara zonei de confort. 


  1. Prayer Power 

Nu subestima puterea rugăciunii. Chiar dacă nu ești o persoană religioasă, poți încerca să te rogi din când în când. 


Norman nu vorbește despre rugăciuni de tipul discursurilor de la biserică. Absolut deloc. Rugăciunea este o conversație pe care o ai cu Dumnezeu, în care te deschizi și ești vulnerabil. 


La final, poți să ceri ajutorul lui Dumnezeu sau pur și simplu să îi mulțumești pentru faptul că te-a ascultat. 


Nu strică să încerci. 


  1. Luptă zilnic pentru visele tale 

Pe lângă faptul că ai început să gândești măreț, trebuie să începi să treci la treabă. Adică nu aștepta ca totul să pice din cer. Pune-te și lucrează pentru tot ceea ce îți dorești. 


Ai un vis măreț? Atunci va trebuie să lucrezi din greu pentru el. AI un vis minuscul? Atunci și lupta pentru el va fi mai mică, dar la fel și satisfacția și împlinirea de la ea. 


  1. Trăiește în prezent

Unul dintre cele mai bune sfaturi pe care le oferă Norman în această carte este să trăiești în prezent. Nu te mai preocupa cu tot ceea ce s-a întâmplat în trecut. Oricum nu poți să întorci timpul. 


La fel, nu te gândi încontinuu la viitor, căci nu poți controla viitorul. 


Trăiește în prezent și bucură-te de viață. Bucură-te de timpul petrecut cu familia ta, că degeaba lucrezi greu să le oferi un viitor grandios, dacă îi ignori și nu ești prezent când au nevoie. 


În concluzie, vreau să spun că această carte este un lifechanger. Chiar pot observa diferența înainte și după ce am citit-o. 


Nu numai că te ajută mult, dar este și ușor de citit, iar sfaturile sunt aplicabile. Plus că mare parte din ele sunt explicate cu exemple din viața autorului. 


Așa de final, te rog să îi oferi o șansă cărții. Numai pentru că vorbește și despre Dumnezeu și relația cu el, nu înseamnă că încearcă să ți-o bage pe gât. 


O să închei cu un citat din carte: 


“Stand up to an obstacle. Just stand up to it, that's all, and don't give way under it, and it will finally break. You will break it. Something has to break, and it won't be you, it will be the obstacle.”


- Kinga


Comentarii

Postări populare