Networking pe Plan de Business

Servus dragilor! Cum sunteți?? Toată lumea okay?? 

Azi, vorbim despre business networking sau pe română, networking pe plan de business. O să fiu la subiect, promit! 


La ce se referă networking-ul în business?? 


Se referă la implicarea în a face conexiuni cu posibili clienți și oameni care ar putea face business-ul tău să crească sub diferite forme, de pildă să îți ofere sfaturi, idei și sprijin. Prin networking poți să deschizi uși pe care o diplomă nu le poate.


De ce e un must în business?? 


Majoritatea firmelor mici, dar nu numai, folosesc marketingul de tip "din gură în  gură" adică, eu spun cuiva, care zice la altcineva și tot așa. Este cel mai puțin costisitor și cel mai eficient mod de a vinde. Desigur, e și cel mai dificil. Un client mulțumit spune la 2, 3 persoane, iar unul nemulțumit la 10.  


Plus, că niciodată nu știi peste cine dai. Poate un viitor investitor, un nou vendor sau poate chiar un partener de business. 


Un alt plus pe care ți-l oferă networkingul în afaceri e că, rămâi la zi cu trendurile. Cum poți să fi la zi cu informațiile cel mai ușor, decât dacă afli de la cineva care deja le-a învățat? 



De ce ar sta o persoană de succes la discuții cu mine??? 


Oamenii iubesc să vorbească despre ei. Oricine stă să vorbească cu tine dacă tu pari interesat să vorbești cu el. În plus, vei ajunge în punctul în care la un moment dat o sa îl poți ajuta chiar tu. 


Sfaturi pentru un networking de succes:

  • oferă sfaturi dacă tu deja ai trecut prin problemă

  • pune întrebări și încearcă să faci relații de calitate, nu doar să furi sfaturi

  • uită-te la calitatea, nu la cantitatea conversației

  • nu uita de cei 7 ani de acasă

  • comunică doar cu persoanele cu care faci click

  • găsește un subiect comun

  • fă un follow-up (contactează persoanele și după)

  • să nu-ți fie frică să ceri de ce ai nevoie


Nu fi timid și nu mai căuta scuze. Dacă încerci cu o persoană, iar aceea nu vrea să comunice cu tine, atunci caută pe altcineva. La un moment dat, cineva tot îți va recunoaște valoarea. Deci nu-ți fă griji. Încearcă doar să aduci valoare și să pui întrebările care trebuie. Dacă ieși din fiecare discuție cu o idee nouă, atunci s-a meritat.


Eu și echipa Redu suntem mereu dornici să facem networking. Chiar dacă nu suntem la un mare nivel cu educația noastră, te vom ajuta cum putem. Viziunea noastră este să avem o comunitate care dorește să învețe și să se dezvolte. Așa că, nu îți fă griji. Intră oricând în contact cu noi, iar noi te vom ajuta să devii un expert în networking și nu numai!


Revenind la subiect, recomandarea mea este să scapi de timiditate și de convingerea că, nu o sa vorbească nimeni cu tine. Pur și simplu du-te și vorbește. Nu mai pune atâta presiune pe tine și încearcă să-ți asculți și intuiția.


Și noi suntem la fel. Suntem la început de networking, dar încercăm să colaborăm cu alte conturi, pentru a ne dezvolta cât mai rapid. Avem de lucrat chiar mult, dar planul nostru pe anul acesta e să avem 3 colaborări. 


Puține, dar eficiente. Mereu este de lucru la dezvoltarea noastră. 


Gata pe azi dragilor! O zi frumoasă și productiva. V-am pupat!
- Bianca  



Comentarii

Postări populare