ReadU: ”Drumul tău către succes” de Lorand Soares Szasz & Brian Tracy

Ești în căutarea unei cărți de dezvoltare personală, care să te apropie mai mult de succes? Atunci acesta este cartea ta!
Salut dragule!

Este sâmbătă! Pe lângă relaxare, ce poate merge mai bine ca un review la una din cele mai bune cărți de dezvoltare personală pe care am citit-o. Așa că ia-ți un ceai sau o cafea și hai să începem!


Cartea de azi este Drumul tău către succes scrisă de Lorand Soarez Szasz și Brian Tracy. Acesta îți oferă 12 pași care te vor duce spre viața pe care o visezi. 


Mi-a plăcut combinația dintre cei doi, Brian Tracy, fiind un cunoscut scriitor pentru dezvoltare personală și nu numai, iar Lorand este cunoscut pentru platforma Upriserz. Dacă vrei vreodată să fii antreprenor, recomand platforma din tot sufletul.


Sunt un mare fan al amândurora și mă abțin să nu fac o vânzare din tot articolul.


Înainte de a-ți prezenta cele 8 idei, o să spun doar o ideea care mi s-a părut foarte interesantă din carte și anume un citat al lui Benjamin Franklin: “Iubești viața? Atunci nu irosi timpul pentru că din acesta este alcătuită viața”. Dacă ai avut nevoie de un semn să începi să lucrezi la tine, acesta este. 


Descoperă cele mai importante lecții primite de la Lorand Soares Szasz și Brian Tracy

Fără a mai lungi, îți voi prezenta 8 idei din carte:


  • stabilește-ți și îndeplinește-ți obiectivele - definindu-ți planurile de viitor vei ști unde te duci și vei lua decizii mai bune în gestionarea timpului tău limitat. 


Câteva sfaturi pentru definirea obiectivelor: obiectivele să fie clare, măsurabile, specifice, detaliate și scrise. În plus, fiecărui obiectiv dă-i un deadline.


  • găsește-ți menirea și scopul în viață - întrebările la care ar trebui să răspunzi sunt “De ce sunt aici? Ce îmi doresc cu ardoare în viață? Încotro mă îndrept? Dacă îmi îndeplinesc toate obiectivele cum va arăta viața mea?” 


Răspunsul la aceste întrebări te va face să ai o claritate în scrierea obiectivelor potrivite ție și nu părinților, prietenilor sau altora. Și da, exiști pentru un motiv anume.


  • gândește ca un învingător - crede în tine și în puterile tale. Dumnezeu te-a făcut special și unic, deci termină cu prostiile și începe să te cunoști. Cunoașterea de sine este una din cele mai importante abilități ale oamenilor de succes. 


Vrei să ai succes? Atunci descoperă sfaturile acestea!

  • ia-ți destinul în mâini - dacă ai fost vreodată la un webinar de la Lorand, sigur știi de linia vieții. 


Cei de deasupra liniei sunt victorioșii, care își iau viața în mâini și controlează nu neapărat ce se întâmplă, ci mai exact reacția lor la probleme. Sub linie sunt cei care găsesc scuze, se află în negație și care se plâng de viață. 


Tu decizi în care parte ești și în care parte rămâi.


  • descoperă-ți atuurile - analizează abilitățile și cunoștințele tale. Caută-ți punctele forte și scoate-le în evidență. Verifică și punctele tale slabe și începe să lucrezi la ele. Ia feedback din exterior și vezi la ce mai ai de lucrat sau la ce ești bun.


  • influențează-i pozitiv pe cei din jurul tău - 85% din succesul tău este dat de abilitatea ta de a relaționa cu ceilalți.




  • nu te opri niciodată în a deveni mai bun și a lucra la tine - în era informațională, unde avem distrageri de numa, avem la fel de multe surse de informație. Așa că, nu ai nicio scuză ca să nu lucrezi la tine.


  • nu renunța niciodată - orice este posibil și realizabil. Ieși din zona ta de confort și fă lucruri incredibile. Frica este un impediment, doar dacă îi dai putere și importanță. Perseverența este cheia spre o viață mai bună.


Ar mai fi multe sfaturi din această carte, dar vreau să te provoc să le descoperi chiar tu. Merită pe deplin să o citești și să o recitești.


Pentru mine cartea a fost ca un aer curat de munte. Aveam nevoie de un pic de inspirație și motivație. Uneori chiar și noi, care poate părem că avem o viață incredibilă, avem probleme. 


Anul 2022 pentru mine nu a venit cu o inspirației și o dorință prea mare de a lucra la mine. Citind cartea, am prins energie și mi-am amintit de ce facem tot ceea ce facem. A fost o trezire care a apărut exact când trebuia. 


În plus, este o carte și foarte structurată și ușor de citit. Până și coperta mi-a plăcut, chiar dacă eu nu sunt neapărat o persoana vizuală.


Cam atât dragilor, să nu o mai lungim atâta de mult. Îți mulțumesc că faci parte din echipa Redu și că vrei să te dezvolți împreună cu noi. 


Nu uita să pui pe lista de must read această carte. Iar dacă ți-a plăcut această recenzie, susține-ne cu un share ca să afle cât mai mulți de ea.


O zi frumoasă! V-am pupat!

-Bia


Comentarii

Postări populare