Readu: ”Începe cu ce nu-ți place” de Brian Tracy

Descopera care sunt cele mai importante idei din cartea lui Brian.

Salut dragul/ draga mea! 

Mă bucur nespus de mult că ești împreună cu mine azi și sunt mega încântată de cartea la care urmează să-ți fac review: ”Începe cu ce nu-ți place” de Brian Tracy. O carte de circa 200 de pagini, dar care are multe de oferit. 


Din moment ce cartea are foarte multe de oferit, nu o să mă mai lungesc. Haide să vedem care sunt cele 21 de reguli pentru a avea cea mai mare productivitate din viața ta.


Cele mai bune sfaturi pentru a fi mai productiv

  1. Setează obiectivele tale de viață. Pregătește-ți terenul pentru ce este chiar important pentru tine. Claritatea este cel mai important concept în productivitate.


  1. După ce ți-ai definit obiectivele, despartă-le în task-uri mai micuțe pe lună, săptămâna și zi.


  1. Analizează foaia cu obiective și aplică regula 80/20. Această regulă numită și regula Pareto, se referă la cum 20% din activitățile tale aduc 80% din rezultate. Alege să faci task-urile care îți aduc cel mai mare return on investment. 


  1. Începe-ți ziua cu lista de task-uri în față și întreabă-te care este cel mai greu task. Începe cu task-ul respectiv.


  1. Pentru a avea o claritate și mai bună în ordinea de execuție a sarcinilor zilnice, folosește metoda ABCDE. Metoda presupune să acorzi o notă, A, B, C, D, sau E, fiecărui task, unde A este urgent și E înseamnă să-l delegi. Începe ziua cu lucrul A. 


  1. Identifică ariile cu rezultate cheie. Dacă ești angajat, vorbește cu managerul tău și află de ce ești pe statul de plată. 


  1. Nu ai timp pentru tot ce-ți propui, dar poți realiza ce este cel mai important. Petrece timp cu tine însuți pentru a te relaxa, a scăpa de stres și asigură-te că realizezi cel mai important obiectiv pentru ziua respectivă.


Află care sunt cele mai importante idei și sfaturi ale lui Brian Tracy

  1. Pregătește-ți biroul cu tot ce ai nevoie pentru a fi cât mai eficient. Gândește-te la absolut tot ce ai nevoie pentru a termina task-ul.


  1. Educația continuă este cerința minimă pentru obținerea succesului în orice domeniu. Alege să fi un student pe viață în domeniul tău.


  1. Observă talentele tale și locurile în care excelezi sau vrei să excelezi. Pune-ți toată energia în sarcinile acelea. 


  1. Ce te oprește din a-ți îndeplini obiectivele?? Ce te ține pe loc din a progresa? Rezolvă factorul deciziv din productivitatea ta, apoi rezolvă-l pe următorul și tot așa.


  1. Împarte sarcina cea mai mare în etape pentru a putea s-o realizezi mai ușor și rapid.


  1. Tu ești singurul vinovat care nu reușește să-și planifice orele pentru a fi productiv. Asumă-ți responsabilitatea. Fii mereu cu ideea că pleci o lună în vacanță și trebuie să lași tot făcut.


  1. Identifică-ți perioadele de energie și concentrare maximă și planifică-ți task-urile grele în acele perioade.


  1. Nu mai procrastina. Fii propriul tău antrenor, motivează-te, planifică-ți și pregătește-ți terenul pentru orice lucru ai avea. Nimeni nu vine să te salveze.


  1. Amână intenționat sarcinele care au o însemnătate redusă. Axează-te doar pe cele care sunt foarte importante și aduc return-ul cel mai mare.



  1. Începe mereu cu sarcina cea mai mare. În restul zilei, celelalte sarcini vor părea o nimica toată.


  1. Sarcinile grele sau lungi, porționează-le pe mai multe sarcini micuțe pe care le poți face și care nu te sperie așa de rău.


  1. Împarte-ți timpul în bucăți. Alocă-ți ore de concentrare totală și închide orice ar putea să te deranjeze. Inclusiv, îți poți aloca timp pentru email sau social media.


  1. Învață să fii o persoană rapidă și eficientă. Fă repede task-urile pentru a-ți putea mări eficiența.


  1. Acordă exclusivitate fiecărei sarcini. Stabilește priorități clare, apucă-te imediat de sarcina cea mai grea, apoi acordă-i atenție până ce o duci la final. 


Acestea au fost cele 21 de sfaturi din cartea scrisă de Brian Tracy. Mai sunt informații care îți vor oferi un ”AHA” moment, dar am zis că mai las și o urmă de curiozitate. Prin urmare, recomandarea mea este să citești cartea și să începi să aplici măcar o parte din ideile prezentate.  


Cam atât pe azi de la mine. O zi cât mai incredibilă și relaxantă.


Te pup! Pa!

-Bianca


Comentarii

Postări populare