Top 7 site-uri de unde să înveți să programezi ca un pro

Descopera care sunt acele site-uri care ofera cursuri pentru viitori programatori.

Buongiorno caro mio e ma tesoro!

Cosa fai? Come va? Gata, promit că termin cu italiana. Nu aruncați cu pietre.  


Azi, avem un subiect despre care nu am prea vorbit deloc, și anume programarea. Eu lucrez în domeniul IT, ca și web developer. Normal, fiind un junior în domeniu, a trebuit să învăț de undeva. Așa că, azi îți voi prezenta 7 site-uri de coding de unde poți învăța.


  1. Freecodecamp


O aplicație web foarte bună, de unde poți învăța cum să programezi web. Este foarte interesant și ai mii de cursuri de unde poți învăța multe informații. În plus, poți primii diplome la terminarea cursului. 


Numa bun pentru un începător care își caută de lucru. În plus, cursurile sunt gratuite și nici pentru certificate nu trebuie să plătești. Un mare plus după părerea mea. 


  1. Codecademy


Îl folosesc de ani de zile și pot să spun că este o resursă valoroasă. Codecademy este o platformă care te învață teoria prin mici aplicații și prin proiecțele, pe care trebuie să le faci. 


Plusurile site-ului ar fi faptul că au o gamă foarte largă de path-uri, limbaje de programare, articole și videouri. Totuși, unele din funcționalități sunt pentru clienții pro. Prețul este de 900 lei pe an. Eu zic că se merită. 


  1. GeeksforGeeks


GeeksforGeeks are multe articole pe diferite probleme pe care le întâmpini. Este super, super useful, doar că trebuie să îți faci un cont gratuit pentru a le accesa. Uneori e destul de enervant să îți tot ceară să te autentifici, dar în rest își face treaba.


Piata IT este in dezvoltare continua si cererea pentru programatori este mai mare decat oferta, motiv pentru care poate iti propui sa inveti sa programezi. Afla cum poti sa faci asta


  1. W3Schools


Nu știu dacă există un web developer care să nu fi folosit măcar o dată w3schools. Are un conglomerat de limbaje de programare și multe altele, cum ar fi un curs de rasberry pi sau data science. Este potrivit pentru începători. Deci, dacă vrei să începi să programezi ți-l recomand cu căldură.


  1. StackOverflow


Dacă ești programator sau ești în devenire, să știi că stackOverflow este the holy grail. Majoritatea întrebărilor sau bug-urilor pe care le poți întâlni, au un răspuns pe site. 


Normal, o să dai peste multe baliverne și o să încerci uneori vreo 100 de răspunsuri, până să dai de cel care trebuie. Nici nu contează, atâta timp cât întrebările tale au răspuns.


  1. Coursera


Nici nu știu dacă are nevoie de introducere. Coursera este una din cele mai mari platforme de cursuri pe toate domeniile posibile. Unele cursuri sunt chiar făcute de către universități de renume.


La final, dacă dai niște bănuți, poți să primești și diplomă. Partea bună e că are și cursuri fără plată. Totodată, are și certificate profesionale la 40$/ lună, date de firme ca și IBM, Meta, etc.


  1. The Odin Project


The Odin Project este o platformă foarte bună de web development. Acesta te ajută să pui bazele de Front-End, Back-End, project management (GIT) și multe altele. 


Cel mai mult îmi place la acest site că și-a structurat cursurile bine. De la începător până la fullstack. În plus, toate path-urile sunt total gratuite. 



Pentru a fi un programator bun, trebuie să te informezi enorm de mult și să fii la curent cu tot ce se întâmplă. În plus, este vital să rămâi la curent cu noile site-uri care apar, ca să știi de unde îți poți lua informațiile. 


Aceste 7 site-uri îți pot da un start în cariera de programator, dar încearcă să nu te limitezi la ele. Sunt multe alte site-uri care merită atenția ta.


Acum, gata cu vorbitul, să trecem la programat. Mă aștept ca în câteva luni, să fiu contactată de la google ca să-mi mulțumească pentru ce oameni incredibili am scos. :))


Spor și o după masă incredibilă!

Pa!

~Bianca


Comentarii

Postări populare