Educația Autodidactă - Viitorul


Salut dragul meu/draga mea! 

Bine ai venit la un nou articol în care vom vorbi despre educația autodidactă. Dacă vreodată te-ai întrebat de ce unii oameni sunt mult mai deștepți decât alții, din ce motiv le merge mult mai bine din punct de vedere financiar și profesional, de ce începe să nu se mai țină cont de faptul că ai terminat o facultate, master sau doctorat, atunci ai ajuns în locul potrivit.  


Azi îți voi vorbi despre ce înseamnă educația autodidactă și de ce personal, o consider viitorul, dar și de ce prefer o persoană care se documentează singur decât pe cineva cu o diplomă. 


De când cu inovația și tehnologia, avem absolut orice informație la un Google distanță. Având o asemenea putere, oamenii au început să se educe și să se dezvolte mai puțin. Am devenit egoiști și falși pentru a le arăta oamenilor cine suntem, în loc să le arătăm ce putem de fapt. 


A început să fie mai important cât postăm și cât de urmărit ne este contul, decât câte cărți citim pe an. De asemenea, dacă nu ai cont pe Instagram, Facebook, Tiktok, etc ești considerat incult și de obicei ești lăsat pe dinafară. O normalitate cruntă. 


În această nouă normalitate, există oameni care citesc o carte pe săptămână (Bill Gates), sau învață să construiască o rachetă din informațiile din cărți (Elon Musk). Aceste persoane sunt top performerii din domeniul lor. Acești 1 - 3% din populație care fac bani cât restul 97-99%. Prin urmare, discrepanța dintre oamenii bogați și cei de mijloc este definită de nivelul lor de educație. 


Auzim peste tot că Mark Zuckerberg, Bill Gates și alții s-au lăsat de facultate. Da este adevărat, doar că diferența dintre tine și ei e că ei nu s-au oprit niciodată din a învață cu adevărat. Ei doar au preferat să învețe pe cont propriu. Cum zicea și Zig Ziglar: "Dacă nu ești determinat să înveți, nimeni nu te poate ajuta. Dacă ești determinat să înveți, nimeni nu te poate oprii". 


Deci, ce este educația autodidactă?

Este modul prin care, printre altele, te poți detașa de concurență, te poți dezvolta fără limite și îți poți crește veniturile exponențial. Acesta te ajuta să-ți schimbi networkingul și să te înconjori cu indivizi mult mai deștepți, de la care poți învață absolut orice. Astfel, educația autodidactă este viitorul. 


Care sunt beneficiile acesteia??

  • Vei fi mai deștept decât oamenii din jurul tău și automat vei fi mai bine plătit. 

  • Vei vedea viața mult mai pozitiv și mai plin de speranțe. 

  • Te va face de neoprit. 

  • Îți va fi mai ușor să găsești noi oportunități. 

  • Te va face mult mai fericit și îți va crește încrederea în sine. 

  • Îi vei putea ajuta pe cei care sunt în necazuri sau au probleme. 

  • Vei avea mereu planuri B, astfel o să ai o siguranță mai mare. 

  • Vei putea să ieși din zona ta de confort. 


Bine, bine dar cum pot să mă autoeduc? 

Îți voi da 8 sugestii cu privire la metode prin care poți să înveți absolut orice:

  • Cursuri plătite sau gratuite și workshop-uri

  • Podcasturi, videouri pe Youtube

  • Biblioteca sau cumpărați cărți

  • Internship-uri sau cererea de sfaturi de la cei care au ajuns unde îți dorești tu

  • Mentor sau coach

  • Blog-uri sau articole din domeniu

  • Ted Talks sau alte conferințe în funcție de domeniul tău

  • Site-uri care îți oferă path-uri online, precum Codecademy și Udemy


Din ce motiv preferă oamenii și companiile o persoană autodidactă, peste una cu diplomă? 

Pentru a fi autodidact ai nevoie de disciplină, motivație și energie. Ca sa înveți după ce vii de la lucru, când toată lumea preferă să stea în fața TV-ului sau pe Netflix, ai nevoie de determinare. Știu că persoana aceea îmi va putea duce orice proiect la linia de finish, făcând orice îi sta în putere. Știu că un autodidact nu se plânge că ”vai ce grea e lumea sau ce greu e să-ți schimbi job-ul”. Dacă încă nu ți-ai dat seama, această categorie de persoane este de acțiune. 


Știu că oferindu-i tool-urile și sprijinul, persoana respectivă îmi va duce firma la un alt nivel la care nici nu am visat. În plus, îmi va veni și cu numeroase idei și voi învață lucruri pe care la o facultate nu le înveți. 


Deci dacă vrei să îți duci viața la cu totul alt nivel, educația autodidactă este pentru tine. Pune mâna pe o carte, pe un curs și cu pași ușori învață domeniul tău de activitate la perfecție. După treci la următorul și tot așa. Vei ajunge top performer cât ai clipi. 


Așa că dragul meu/ draga mea a venit momentul să lași social media și să te pui cu burta pe carte. Spor și baftă la învățat! 


O zi frumoasă și te-am pupat! 

-Bianca


Comentarii

Postări populare