ReadU: Omul în Căutarea Sensului Vieții de Viktor E. Frankl

Omul in cautarea sensului vietii de Viktor E. Frankl

Salut dragule! I-am spus la Kinga de pe la mijlocul cărții că nu vreau să fac o recenzie pentru această carte deoarece, pur și simplu nu sunt destul de bună să fac asta.

Nivelul meu de cunoștințe este pur și simplu prea mic ca să pot să exprim în cuvinte cum m-a influențat cartea.

Dar partea bună e că, într-un final tot cum vrea ea am făcut și tu citești, cred că, cea mai bună versiunea de-a mea la un review de carte.


Autorul cărții, Viktor Frankl chiar dacă a avut șansa să plece în America înainte de a fi deportat la Auschwitz, alege să rămână împreună cu familia sa și să treacă prin cele mai inimaginabile suferințe din lagăre.


Fiind psihiatru, a putut să observe reacțiile oamenilor în cele mai inumane momente ale vieții. Chiar dacă torturile, foametea și lipsa somnului, frigul și munca asidua au fost resimțite din plin de oameni, acesta a observat că de fapt lumea murea atunci când nu-și găseau un sens în viață și în suferință.


Parcă scriu pentru bac articolul ăsta zău așa.


Viktor Frankl a reușit să învingă toată suferința cu speranța că își va reîntâlni familia (toată familia lui a murit) și că își va putea rescrie cartea care i-a fost luată la intrarea în lagăr.


Credința lui, care cel mai probabil l-a ținut în viață, a fost că, nu e nimeni la fel de bun ca el să scrie cartea care i-a fost confiscată. Norocul nostru e că a scăpat, iar astfel a scris destule cărți care să ne influențeze viețile.


Pe mine cartea m-a influențat intens. Mereu am fost în căutarea sensului vieții și am trăit cu neliniștea că nu-l voi găsi niciodată. 


Dacă îmi întrebam părinții, fiind într-o familie creștină, îmi ziceau că noi trăim pentru Dumnezeu, fapt pe care îl consider parțial adevărat.


Eu mai mult cred că Dumnezeu ne-a pus pe lumea asta cu un potențial nelimitat și cu anumite talente, cu singurul motiv de a face omenirea mai bună, de-a ne trece dorințele egoiste de a fi bogat, de a avea case tip palate, de a avea haine și telefoane ultimul răcnet, în a ne oferi timpul limitat să ajutăm și să impactăm pozitiv cât mai multă lume.


Cum iti poti gasi sensul vietii

Cartea m-a trezit la o realitate sumbră: majoritatea lumii nu știe care este rostul lor în viața. De aceea, când trăim cele mai bune vremuri, noi suntem în depresie, nefericiți și neconectați cu sinele.


Ne petrecem marea majoritatea a timpului pe Facebook, Instagram etc, de frică de a nu da cu capul în toate probleme din viața noastră. Fugim de suferință și de orice ne poate dezvolta și preferăm chestiile simple, care nu ne vor oferi niciodată satisfacția că ai un legacy (moștenire).

 

Așa că autorul vorbește de 3 feluri în care îți poți găsi sensul vieții:


  1. Să îți urmărești talentele și punctele forte și să te lași dus de ele spre o carieră fără limite

  2. Să iubești pe cineva necondiționat și cu toată ființa ta

  3. Să suferi curajos, chiar dacă este un tărâm nou și îți este frică. Practic, să găsești un motiv în suferință


Poți să le faci pe toate 3 dacă vrei. Ideea de bază e să-ți găsești “why-ul” care nu este egoist. Alege un sens cât mai axat pe alții, pe a ajuta lumea și nu pe fericire, succes sau iubire.


Citate inspirationale de la Viktor Frankl din Omul in Cautarea Sensului Vietii

Cam atât pentru azi. Sper că mi-a ieșit destul de bine review-ul. O seară cât mai frumoasă! Te las cu 2 citate care mi-au schimbat viața enorm:


“He who has a why to live can bear almost any how”.


“When we are no longer able to change a situation- we are challenged  to change ourselves.”


Nu uita să ne urmărești și pe Instagram, Linkedin, Facebook și să ne arăți că facem o treabă bună. Suntem la început, fără experiență dar oferim cele mai bune informații pe care le putem scoate din noi.


- Bianca

Comentarii

Postări populare