ReadU: ”Start în Antreprenoriat” de Cristian Onețiu

Ești antreprenor sau vrei să îți dezvolți o afacere în viitor? Atunci cartea aceasta de Cristian Onețiu este ghidul de care ai nevoie!
Salut dragul meu și bine ai revenit la o nouă recenzie de carte! 

În perioada în care scriu articolul este o vreme așa de frumoasă. Aproape că, aș putea spune, vine primăvara. Să sperăm doar că mă înșel, pentru că nu sunt pregătită de alergii. Iarna este singura perioadă în care mă bucur că pot respira și nu strănut în fiecare minut al zilei.


Revenind la lucruri mai serioase. Azi am datoria de a face un review la ”Start în Antreprenoriat” de Cristian Onețiu, o carte foarte interesantă și practică. 


Această carte este structurată în 4 capitole: 

  • deșteptarea - care se axează pe un interviu între Onețiu și un miliardar, Michael

  • succesul - care de fapt este un interviu între Onețiu și un reporter

  • răspunsuri esențiale - un Q&A cu întrebări primite de la urmăritori 

  • fericirea - care se concentrează pe un antreprenoriat cu intenții pozitive și cu viața de vis


În prima parte, autorul vorbește despre caracteristicile de bază ale unui antreprenor și la ce să fii atent când începi o afacere. 


A doua parte este despre cum poți ajunge de la un start-up la o firmă cu profit exponențial. 


Partea a treia este structurată sub forma unor întrebări și răspunsuri. Autorul a fost ingenios să includă și 12 întrebări de la urmăritori. 


În ultima parte, Onețiu se axează pe descifrarea fericirii în antreprenoriat. Acesta evidențiază cum succesul nu aduce neapărat și fericire. De fapt, fericirea este cea care include succesul și nu invers.


Făra a mai lungi, mi-am propus să-ți scot câteva idei din carte. Să începem zic!


  1. ”Dacă nu ești de actualitate și în continuă dezvoltare, nu vei rămâne prea mult în afaceri.”


  1. Fii mereu cu ochii pe piață și observă nevoile clienților tăi. Oricât de bun ar fi produsul, dacă nu ai cine să ți-l cumpere, o să dai faliment. Vrei afacere? Cunoaște-ți clienții. 


  1. Învață din trecut. Stai și analizează greșelile pe care le-ai făcut, încât să le cunoști îndeajuns de bine pentru a identifica tehnici de a le evita.  


  1. ”Dacă ai pornit o afacere bună și îți crești încrederea în tine în alt scop decât acela de a rezista în fața dificultăților viitoare și a le acorda încredere celor din jur…transformi încrederea în tine în mândrie. Și asta te poate aduce înapoi la linia de start.”


  1. ”În afacere e esențial să ai curaj. Iar dacă vrei să micșorezi riscurile, secretul este să visezi mare, dar să ratezi mic.”.


  1. ”Tu ești PR-ul cel mai mare al companiei tale. așa că trebuie să îți iei în serios acest rol de purtător de imagine”.


  1. ”Toate afacerile sunt organisme vii, trebuie hrănite, activate și monitorizate continuu!”


  1. ”Nu vreau să fiu cel mai bogat din cimitir sau din viața de dincolo. Vreau să fiu unul dintre fericiții vieții de aici!”


  1. ”Când un om se trezește, începe să facă ce îi place și perseverează suficient de mult timp, atinge SUCCESUL!”


  1. ”Trebuie să cheltuiești bani numai când cheltuiala respectivă prezintă potențialul de câștig bănesc.”


Cartea este incredibil de practică. Dacă ești atras de antreprenoriat, ar fi bine să ți-o cumperi și să faci din exercițiile sugerate de Cristian Onețiu. 


Mi-a fost atât de greu să fac o recenzie la ea din cauză că are prea multe idei care te pun pe gândit. Cu cât o recitești mai des, cu atât ai șansa să identifici idei pe care din prima nu le-ai fi observat.


Mie mi-a plăcut enorm de mult. Am și devorat-o într-o săptămână pe timp de sesiune. Deja mi-am și planificat că va trebui să o recitesc împreuna cu Kinga pentru a putea pune în practică ideile lui Onețiu.


Așa că, dragule, dacă ai o atracție spre antreprenoriat, această carte este un must read. Este ca o biblie a antreprenoriatului. 


O zi frumoasă! Te-am pupat!

-Bianca


Start în Antreprenoriat este unul dintre cele mai valoroase resurse pentru antreprenori. Află mai multe!

Comentarii

Postări populare