Tot ce trebuie să știi despre vaccinul COVID-19, într-un singur loc!

Afla care este adevarul despre vaccinurile, care au devenit cele mai discutate subiecte.
Hello hello! Mă bucur că ești aici și că începi să îți aduni informații despre vaccinul anti-covid. 


Singurul mod în care poți lua o decizie rațională și poți înțelege situația aceasta, este prin informare continuă. Normal, informația trebuie să vină din surse de încredere, ca să poată fi luată în considerare. 


De la apariția vaccinului, lumea s-a despărțit în două grupuri: vaccinați și nevaccinați. 


Despărțirea acesta a apărut după mii și mii de certuri. Au început să apară grupuri contra vaccin, care dau în extreme și încearcă să convingă cât mai multă lume, că ei au dreptate. 


Adevărul este că, această revoltă a apărut pentru că unele persoane cu influență au început să își exprime părerea, fără să aibă o pregătire în domeniu. Din păcate, multe persoane au ajuns să îi creadă și să ignore sursele de încredere. 


Astăzi totuși aș vrea să vorbim puțin despre ce este vaccinul mai exact și ce face acesta în corp. Toate informațiile prezentate provin din surse de încredere și au fost adunate pe parcursul mai multor ore de cercetare. 


La finalul articolului vei găsii și bibliografia completă, care să ateste credibilitatea articolului nostru. 


Fără a o mai lungii, hai să vorbim despre vaccin. 


Inainte de introducerea unui vaccin pe piata, trebuie completate cativa pasi. Hai sa vedem care sunt pasii respectivi.

Ce conține un vaccin??

În primul rand, un vaccin contine un antigen (chiar virusul în sine) care este ori atenuat, ori doar o mică parte din el. Acest antigen este cheia spre a fi imunizat. Urmează un fel de conservanți care ajută vaccinurile cu mai multe doze într-o fiolă să nu se infecteze. Cel mai folosit este 2-phenoxyethanol, care se găsește și în produsele pentru copii. 


Stabilizatorul se găsește și el în vaccin și are rolul să țină departe orice reacție chimică care l-ar putea distruge. Sunt des folosite zahărul, aminoacizi și proteinele. 


Surfactantul este cel care unește toate componentele prezentate mai sus. Reziduuri din alte substanțe, diluant pentru a avea concentrația corectă și uneori adjuvant pentru a ține vaccinul mai mult în corp.


După ce un vaccin este făcut, urmează testele și multe alte analize. Ulterior, se încearcă teste pe animale și dacă alea sunt trecute, urmează cele 3 faze: se testează pe un număr limitat de voluntari și dacă trece atunci urmează un număr mult mai mare. În cea de-a 3 fază se testează pe un grup de oameni care au făcut vaccinul și un grup care nu. Practic, se testează dacă are vreo diferență.


Majoritatea vaccinurilor covid-19 sunt pe baza de ARNmesager. Hai sa vedem care este diferenta.

Bun, este diferit în vreun fel vaccinul pentru Covid??

Din fericire, nu s-a inventat gaura din covrig cu vaccinul acesta. Da, este pe bază de ARN mesager, dar vaccinurile pe bază de ARN mesager sunt studiate de mulți mulți ani. Să știți că sunt mult mai sigure, decât celelalte deoarece, tot procesul este urmărit, se știe cum reacționează în corp (la Paracteamol încă nu se știe ce face exact în corp) și procesul este protejat.


Ce înseamnă că au la bază ARN mesager???

Practic, îți instruiește celulele albe cum să acționeze atunci când dă peste covid. Virusul în sine este pe bază de ARN mesager, iar asta înseamnă că se poate modifica foarte ușor și atunci trebuie un vaccin care este ușor de modificat. De aceea avem și mai multe doze de vaccin.



De ce cu tot cu vaccinuri, putem să luăm Covid??

Niciun vaccin inventat pe pământul tău nu te protejează 100% să nu iei boala. De fapt, îți învață corpul cum să reacționeze în contact cu el. Pe scurt, te ajută să nu mori. Nici vaccinul de COVID nu e diferit absolut deloc.


Care sunt efectele secundare, la care mă pot aștepta?

Faptul că te-ai vaccinat, nu înseamnă că neapărat vei avea efecte secundare. Acest fapt depinde de imunitatea și de corpul tău, dar și de tipul de vaccin pe care îl alegi. 


Totuși, ca să nu te sperii, hai să vedem care sunt efectele secundare care pot apărea:

  • febră

  • oboseală

  • dureri de cap

  • dureri musculare 

  • frisoane 

  • dureri la locul injecției 

  • diaree 


Q&A cu Bianca despre vaccinul COVID:

  1. Vaccinul mă poate omorî?? -> doar dacă ești alergic la substanțele prezente în vaccin și anume pentru Pfizer: ARN mesager, adenovirus modificat care codifică proteina-S, lipide, clorură de potasiu, fosfat de potasiu monobazic, clorură de sodiu, fosfat disodic dihidrat dibazic, sucroză.


  1. Vaccinul îmi schimbă într-un fel ADN-ul? -> cum am mai zis, vaccinul e pe baza de ARNm. ARN și ADN, cum am învățat în liceu, sunt 2 lucruri diferite. Pe scurt, vaccinul nu îți influențează nicicum ADN-ul.

 

  1. Sunt cipuri în vaccinul anti covid?? -> în articolul anterior, despre covid, am pus o poză specială despre cum arată un cip la animale. La vaccin se folosește cel mai mic ac, deci nu conține nici un cip. 



Cam atât pentru azi dragilor! Mergeți și vaccinați-vă pentru a termina odată cu pandemia asta! O zi cât mai incredibilă și v-am pupat!

- Bianca

Descoperă și.....

Tot ce trebuie să știi despre Covid-19

Fake News și Clickbait în Perioada Pandemiei

Covid-ul s-a transformat în metodă de manipulare și uităm esența

Bibliografie:

www.youtube.com/watch?v=uWGTciX795o

www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/different-vaccines/how-they-work.html

www.youtube.com/watch?v=7DlcRSvuvnw

www.youtube.com/watch?v=v-NEr3KCug8

theconversation.com/what-happens-when-the-covid-19-vaccines-enter-the-body-a-road-map-for-kids-and-grown-ups-164624

www.muhealth.org/our-stories/what-you-need-know-about-mrna-covid-19-vaccines

vaccinare-covid.gov.ro/reactii-adverse-post-vaccinale-indezirabile/

Comentarii

Postări populare