Top 20 de obiceiuri ale oamenilor de succes

Afla care sunt obiceiurile oamenilor de succes si cum poti sa iti schimbi viata intr-un mod incredibil.

Salutare salutare!

Azi o să îți dezvălui secretul din spatele unei vieți împlinite și de succes. Azi este ziua în care vei putea face primul pas către viața pe care ți-o dorești. Azi este ziua, pe care ai tot amânat-o. 


Despre ce este vorba mai exact și de ce am început așa brusc? Tema de astăzi privește obiceiurile care schimbă vieți. 


Îți aduci aminte ultima dată când ai zis că faci o schimbare de luni sau de luna viitoare sau la anul? Well, cu siguranță ai făcut-o măcar o dată și într-un final, nu ai mai trecut la acțiune. 


Acesta este motivul pentru care am decis să intru direct în subiect. 


Avem obiceiul să ne scoatem, să nu ne asumăm responsabilitatea. Ne plângem încontinuu că viața este nedreaptă și că cei din jurul nostru au succes, iar noi nu, dar totuși nu trecem la acțiune. 


Ne distrugem singuri viața, iar la final dăm vina pe alții. Spunem că nu am avut succes pentru că… Vai că noi nu am avut noroc. Dacă era x în situația noastră, nu ar fi ajuns acolo. 


Pur și simplu jucăm victimele. Stăm și ne asumăm singuri rolul acesta. 


Chiar dacă pare a fi un caz pierdut, azi ai șansa să faci o schimbare. Depinde de tine dacă o vei face sau continui cu rolul pe care îl ai deja. 


Fără să o lungesc mai mult, haide să trecem la subiect. 


  1. Învață continuu

Oamenii de succes au ceva în comun, și anume, învață toată viața. Cărți, cursuri, seminarii, conversații. Nu contează prin ce formă, dar oamenii de succes mereu se educă. 


Vrei să ajungi departe în viață? Atunci nu te oprii niciodată din dezvoltare personală. Cel mai bine este să îți începi sau să îți închei ziua cu dezvoltare personală. 


Adică, după trezire sau înainte de somn, citește, ascultă cursuri, citește articole și implică-te direct în dezvoltarea ta. 


  1. Ține-te de un program de somn 

Mii și milioane de studii pe tema somnului, dar tot se găsește câte un deștept care le contrazice. Degeaba zici că poți funcționa cu 5 ore de somn, cu timpul vor apărea problemele. 


Alzheimer, probleme de inimă, diabet și depresie. Acestea sunt doar câteva din bolile care pot apărea din cauza unui somn neechilibrat. 


Așa că, încearcă să îți faci un program de somn. Dormi în jur de 8 ore în fiecare noapte și informează-te despre acest subiect. 


Îți recomandăm și o carte foarte după, numită ”Despre somn” de Matthew Walker. 


  1. Dezvoltă o dietă echilibrată 

Nu venii cu keto, vegan și alte diete la mine. Chiar nu vreau să aud. La ce mă refer cu o dietă echilibrată, este să mănânci sănătos și echilibrat. 


Nu mai trăii doar pe supe instante *vorbesc cu voi, studenții* și KFC. Mănâncă fructe și legume dacă poți, zilnic. Încearcă să îți gătești. Asigură-te că mănânci necesarul caloric zilnic. 


Nu elimina carbohidrații și nu mai uita de proteine… Dacă vrei să faci un plan nutrițional, măcar vorbește cu cineva care are pregătirea necesară. Nu te mai lua după tot influencerii. 


Dacă vrei să îți dezvolți cunoștințele pe această temă, chiar îți recomand să îi urmărești pe PomojaFitness și pe Dianutrifit pe Instagram. Ei oferă informații de calitate și au un conținut foarte fain. 


  1. Pune-te să te miști 

Nu contează dacă este vorba de plimbări zilnice, un program de sport, înnot, tenis sau alte activități. Tot ce te rog este să te dezlipești de scaun și de canapea și să te pui să te miști. 


Activitatea zilnică este foarte importantă și te poate scăpa de mii și mii de probleme la bătrânețe. Totuși, nu da în extreme. 


Totul trebuie să fie moderat și echilibrat. 


  1. Meditează 

De aș primii 1 leu pentru fiecare dată când am pomenit de acest obicei, aș fi deja miliardară. 


Faza e că, meditând ajungi să preiei controlul minții tale. Începi să îți înțelegi gândurile și sentimentele și nu mai acționezi pe bază de impulsuri. 


La început, încearcă să meditezi câte 3-5 minute, iar dacă vrei să te asiguri că faci bine, încearcă meditațiile ghidate. 


Normal, meditația este o temă largă și am scris un articol despre ea. Dacă vrei să o citești, click aici. 


  1. Înconjoară-te cu persoane mai bune 

Dacă tu ești cel mai de succes om din grupul tău, înseamnă că te-ai plafonat. Anturajul determină direct șansele tale de succes. Așa că, înconjoară-te cu persoane de la care ai ce învăța și care contribuie la dezvoltare ta. 


Iar dacă nu se subînțelege, scapă de persoanele toxice. Nu contează dacă sunt membrii familiei. Scapă de ei. 


  1. Controlează-ți gândurile 

Modul în care gândești determină direct șansele tale de succes. Prin urmare, elimină gândurile negative. Implementează gânduri pozitive și începe să acționezi. 


Doar dacă iei control asupra minții tale vei putea să ai succes. 


  1. Planifică 

Nu mă refer doar să îți planifici ziua. Desigur, dacă vrei să ai succes, ar trebui să ai o agendă în care îți planifici ziua sau chiar săptămâna. 


Totuși, pe lângă asta, trebuie să îți definești exact scopul. Ia o foaie și scrie acolo ce îți dorești cu adevăratelea. Care este punctul în care vrei să ajungi? 


Nu vei ajunge niciodată în punctul respectiv, dacă nu îl definești exact. 



  1. Treci la acțiune 

Planurile sunt frumoase și ajută, dar dacă nu acționezi, toate sunt de zadar. Așa că, next time când îți propui să faci ceva, treci direct la treabă. Nu mai amâna. 


Nu uita că amânând taskurile îți amâni și succesul. 


  1. Gestionează-ți banii 

Cine este șeful la voi? Banii sau tu?


Instinctul tău este să spui că ești tu, dar care este adevărul? Ești sigur că banii nu te controlează? 


Ca să îți gestionezi mai bine banii, îți recomand să începi să folosești pușculițele financiare. Ce sunt acestea? Pușculițele financiare sunt procente pe baza cărora îți împarți venitul. 


Desigur, dacă vrei să aflii mai multe detalii, îți recomandăm să citești articolul despre ele. 


  1. Ai grijă cu ce plătești 

Netflix este fain și relaxant, dar costă timpul tău. Mâncarea de la KFC este delicioasă, dar dacă o consumi zilnic, costă sănătatea ta. 


Vezi, unele lucruri nu costă neapărat bani. Pe lângă bani, este vorba de ceva mai valoros. Acesta poate fi timpul tău, atenția ta, sănătatea ta fizică și mentală sau alte lucruri de genul acesta. 


Înainte de a lua o decizie, gândește-te dacă chiar merită prețul. 


  1. Redu timpul pe social media și în fața TV-ului

Nu o să ajungi să realizezi nimic, dacă stai pe Facebook 24 de ore pe zi. La fel, dacă îți petreci toată ziua în fața știrilor sau serialelor, nu vei ajunge unde îți dorești. 


Intră în setările de pe telefon și impune o limită pentru aplicații gen Facebook, Instagram și Tik-Tok. Pe lângă asta, șterge prietenii sau dă unfollow la persoanele care nu îți aduc o plus valoare. 


Fii selectiv cu conținutul pe care îl consumi. 


  1. Învață să fii recunoscător 

În viața asta trebuie să știi să apreciezi lucrurile care vin. Indiferent dacă sunt bune sau rele. Așa că, zilnic încearcă să scrii o listă de gratitude. O să vezi că după o perioadă, vei avea o mentalitate diferită și o să atragi lucruri mai bune. 


  1. Alocă timp pentru tine 

Ca să nu ajungi în burnout, alocă-ți timp doar pentru tine. Relaxează-te și nu te epuiza. Succesul vine treptat și nu apare peste noapte. Așa că, învață să ai răbdare și ai încredere în proces. 


  1. Învață să spui nu 

Cu siguranță ți-ai dorit să fi zis nu în unele situații, în loc de da. Sincer, să înveți să zici nu este la fel, sau chiar mai important, decât să spui da. Așa că, exersează să zici nu. Nu mai accepta orice propunere și nu te lăsa călcat în picioare. 


Nu uita, plătești cu timpul tău, nu doar cu bani. 


  1. Scapă de convingerile limitative 

Convingerile limitative te opresc din a avea succes. Ele sunt convingeri care ți s-au definit încă la o vârstă fragedă. Ai grijă să observi care sunt acestea și să le elimini 1 câte 1. 



  1. Apelează la un psiholog sau la un coach 

Suntem în secolul 21. Nu ar mai trebui să ne fie rușine dacă mergem la un psiholog sau dacă cerem ajutor. 


Adevărul este că, multe din acțiunile noastre sunt influențate de către traume din copilărie. Cel mai bine este să mergi la un specialist și să aflii de unde pornesc limitările tale. 


Doar așa vei putea să îți dezlănțui cu adevăratelea potențialul. 


  1. Ieși din zona de confort 

Ideile inovatoare se află în afara zonei de confort. Regulat încearcă să ieși din zona de confort și să faci lucruri noi. Cum ar venii, fă un habit din a îți lărgii orizontul. 


  1. Ai încredere în tine 

Nu mai căuta susținerea și aprobarea din exterior. Lucrează la tine însuți și dezvoltă-ți încrederea. Devin-o mai puternic și o să vezi că vei ajunge departe. 


  1. Nu renunța, ci acceptă provocările 

Viața este plină cu provocări. Contează să accepți provocările și să nu te dai bătut. Uneori cele mai mari provocări ascund lucrurile pe care ni le dorim, sau chiar mai bine. 


Așa că, nu te speria când apare un challenge. Caută moduri de a ieșii câștigător și nu te oprii. Viața este un rollercoaster și trebuie să înveți să te dai pe el. 


Dragul meu, sper ca aceste 20 de obiceiuri să îți fie de folos. Nu uita să începi cu pași mici, dar siguri. 


Dacă consideri că am omis ceva, nu uita să lași un comentariu. Vrem să îmbunătățim calitatea informațiilor, așa că fiecare recomandare este binevenită. 


Care consideri că sunt top 3 cele mai importante obiceiuri? 


Să ai o zi superbă și productivă. 

- Kinga


Află cum poți implementa obiceiuri sănătoase.

Comentarii

Postări populare