Build a Habit: Creează obiceiuri noi care îți schimbă viața

Implementeaza un obicei nou care sa iti schimbe viata

Salutare dragii mei. Mă bucur că ne revedem la un nou articol. Cum sunteți? Sunteți pregătiți să faceți o schimbare în viața voastră și astfel să vă lăsați amprenta pe lumea acesta? Dacă răspunsul este da, atunci acesta este locul perfect pentru voi. Let’s do it!


Obiceiurile. Ce sunt ele cu adevăratelea și cum ne afectează viața? De ce este că, în momentul în care vrem să facem o schimbare, ne ținem de aceste obiceiuri noi pentru o săptămână, iar după aceea cădem înapoi? Cum am putea să ne schimbăm viața cu ajutorul obiceiurilor? Care este secretul?


Mii și mii de întrebări pe tema obiceiurilor, dar foarte puține răspunsuri care chiar să trezească mintea unei persoane. Adevărul este că, în lumea de azi, există cărți, articole, videouri și alte resurse care ne arată cum am putea să implementăm lucruri noi în viața noastră, doar că noi le ignorăm și nu aplicăm cam nimica din ele. Le luăm așa superficial și ne așteptăm la o schimbare. 


Probabil că te-ai gândit înainte că, problema este la tine. Ai încercat să faci mii de lucruri, tot nu ai reușit și atunci problema ar trebui să fie la tine. Dar adevărul este că, nu tu ești problema, ci modul în care încerci să faci schimbarea este problema. Modul în care gândești și te raportezi la ea, este adevărata problemă. 


Sfaturi care iti pot schimba viata si rezultatele

  1. ”If you want a new outcome, you will have to break the habit of being yourself, and reinvent a new self.” 

La ce mă refer cu reinventarea asta? Păi, dacă vrei să faci o schimbare în viațat ta, nu poți să te comporți ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Trebuie să îți redefinești identitatea. Prima oară trebuie să accepți cine ești și care sunt minusurile tale, iar după aceea să lucrezi la schimbare. 

De exemplu, dacă vrei să faci sport atunci începe să te descrii ca și o persoană sportivă. Dacă vrei să te lași de fumat, nu zi că încerci, ci că ești nefumător. Identitatea definește intensiv modul în care acționezi. 


  1. Programează-ți în agendă 

Ți-ai propus un obicei nou? Super. Acum poți să îți iei agenda și să o programezi pentru următoarele 66 de zile. De ce 66? Pentru că, normal ia în jur de 66 de zile să implementezi un obicei nou. Așa că, alege ora și programează obiceiul. Ține-te de ora propusă și nu te lăsa distras. 


  1. Leagă obiceiul nou de ceva ce deja faci 

Dimineața îți începi ziua cu spălatul pe dinți? Super, fix după ce te speli pe dinți poți să implementezi obiceiul nou. Seara citești înainte de culcare? Numai bine, înainte să te pui să citești poți să faci acel nou obicei. Înțelegi la ce mă refer? 

Observă care sunt obiceiurile tale zilnice și leagă-le pe cele noi de cele deja existente. 


  1. Scrie o listă cu beneficii 

Parcă tot nu merg lucrurile cum îți dorești? Nu e nimic. Fă-ți o listă cu 50 de motive, beneficii pentru care merită să implementezi obiceiul nou. Apoi, gândește-te la ce impact poate avea asupra vieții tale. Cum te-ar schimba ca și persoană?


  1. Fă-ți un contract 

Hai să fim mai serioși. Scrie un contract clar unde menționezi de câte ori, unde și cum vei face acel nou obicei și pune pe cineva drag să semneze. Scrie și o pedeapsă pe care o vei avea în cazul în care nu te ții de contract. 


Sfaturi in plus pentru a imbunatatii obiceiurile zilnice

  1. Pune-te și fă

Acum, din moment ce te-ai decis ce obicei nou vrei să implementezi, pune-te și fă-o. Nu amâna. Creierul este magnific și va găsii mereu scuze ca să nu te ții de ceva, dar tu nu te lăsa afectat. După ce reușești să transformi dorința într-un obicei automatizat, nu o să îți mai fie așa greu. 


  1. Găsește un loc și dedic-o pentru acel obicei

În momentul în care transformi un spațiu din casa ta în locul în care faci doar obiceiul nou, o să îți fie mult mai ușor să te ții de ceea ce ți-ai propus. De ce? Pentru că, de fiecare dată când vei merge acolo, vei avea un impuls ca să faci acel ceva. Așa că, ia niște scoci, o cretă sau în mintea ta desenează unde mai exact în casa ta vei face acel nou obicei. 


  1. Habit Buddy (partener de suferință)

În momentul în care ai o persoană cu care să te ții de un obicei, totul se schimbă. Puteți să trageți unul de celălalt și să vă motivați pentru a nu renunța. Așa că, ia-ți cel mai bun prieten, alegeți un obicei care este benefic pentru amândoi și treceți la treabă. Nu îl lăsați pe celălalt să renunțe. You are in this together!


  1. Înconjoară-te de persoane care deja fac asta 

Vrei să te apuci de sală? Super, du-te la sală și deja vei avea impulsul să faci exerciții. Vrei să mănânci sănătos? Dezabonează-te de la persoanele care mănâncă constant junk food și găsește conturi care vorbesc despre alimentația sănătoasă (dacă vezi ceva de diete magnifice, fugi și nu cumva să asculți). Vrei să te apuci de citit? Du-te la bibliotecă și pune-te pe un scaun. Din senin vei avea un impuls să ridici o carte și să te educi. Înțelegi la ce mă refer? 


  1. Trust the process 

Obișnuim ca după o perioadă să ne lăsăm afectați și demoralizați pentru că ”nu se văd rezultate”. Adevărul este că, rezultatele apar cu timpul, dar ele deja sunt acolo. Trebuie să fii consistent și să nu te lași afectat de iluzii, ca să ai rezultatele dorite. Așa că, în loc să te plângi că nu ai 6 pack după 3 săptămâni de sală sau nu ești cel mai bun coach după o carte despre coaching, pune-te și lucrează la tine. Nu te plânge, pune-te pe treabă. 


  1. Fi consistent! 

Înainte să terminăm, hai să accentuăm cel mai important lucru: consistența. Dacă nu ești consistent, nimic din lumea aceasta nu o să dea roade, înafară de distrugerea vieții tale of course. Pune-te pe treabă, nu căuta scuze și nu renunța ușor. Ține-te de ce ți-ai propus, orice s-ar întâmpla. Crede în tine și nu te mai limita singur. You have got this! 


Asta ar fi totul pentru azi. O să urmeze în curând un review la cartea Atomic Habits care să ajute și mai mult în atingerea scopurilor voastre. 


Care dintre sfaturile de mai sus ți se pare cel mai util? Let us know!

- Kinga


Citește în continuare Top 20 de Obiceiuri ale Oamenilor de Succes sau Rutina de Dimineață

Comentarii

Postări populare