ReadU: Tată Bogat, Tată Sărac de Robert Kiyosaki

Servus dragilor!

Sper că ați avut o zi incredibilă, ca voi! Eu una mă bucur de o zi cu un somn bun. Pisicilor le plac obiceiurile și cum le rupi o zi atunci totul este dat peste cap.

Azi fiind o zi incredibilă, vom discuta despre o carte incredibilă și anume Tată Bogat, Tată Sărac de Robert Kiyosaki. Este o carte care îți spulberă convingerile limitative și care te ajută să vezi cum este de fapt gândirea omului bogat.


Cartea vorbește despre cei doi tați al lui Robert: tatăl lui natural, care a studiat mult și a ajuns profesor universitar, dar care suferă de mari probleme financiare; și tatăl celui mai bun prieten, care era un bogat în devenire. Cei doi i-au definit caracterul și convingerile despre bani și investiții.


Una din cele mai surprinzătoare lucruri din carte, a fost că nu e necesar să câștigi mult, pentru a ajunge la independența financiară. Contează mai mult ce acțiuni ai, când vine vorba de banii. De fapt, diferența majoră dintre oamenii bogați și cei săracii este că, cei înstăriți își pun banii să lucreze pentru ei, cât timp clasa de jos și cea de mijloc lucrează pentru bani.



Fără să o mai lungesc, iată cele 10 idei cu care am rămas din carte:


  1. Cei săraci și clasa mijlocie lucrează pentru bani. Cei bogați pun banii să facă alți bani pentru ei.


  1. Nu contează de fapt, câți bani faci, ci câți bani păstrezi.


  1. Bogații își înmulțesc coloana de active, cei săraci pe cea de pasive. Greșeala și mai mare e că, săracii consideră că pasivele sunt investiții.


  1. Inteligența financiară ține de ce faci cu banii, odată ce i-ai câștigat. Cum îi păstrezi față de cei care îi vor și cum îți pui banii să lucreze pentru tine. Toate acestea sunt importante.



  1. Cea mai bună investiție, care are randament de 300%, este cea în mintea ta. Investește în tine.


  1. Lucrează într-o companie, doar ca să înveți și nu pentru bani. Banii îi faci când lucrezi la afacerea ta.


  1. Oamenii trăiesc în urma a două emoții: frica și lăcomia.


  1. Valoarea unei mașini noi scade odată ce aceasta iese din parcare, cu aproape 25%.


  1. Dacă firma ta are nevoie de tine non-stop, atunci nu poți să zici că ești proprietar ci că ești angajat în propria ta firmă.


  1. Este o diferență între a fi falit și a fi sărac. Falit înseamnă că este doar o chestie temporară, dar sărac înseamnă că vei fi toată viața.



Interesante puncte, așa-i?? Mai sunt multe în carte, dar asta ar însemna să nu termin azi acest articol. Dacă cumva te-a prins genul acesta de cărți, recomandarea este ca nu numai să o citești ci și altele și să scoți din fiecare măcar 3 idei care te-au impresionat.


O altă idee importantă este cea a diferenței dintre pasive și active. Activele îți bagă bani în buzunar, în timp ce pasivele îți scot bani din buzunar.


Idei de active: acțiuni, obligațiuni, monede virtuale, nft-uri, imobiliare, drepturi intelectuale, tablouri, aur, utilitati, agricultură, ș.a.m.d.


Sunt atâtea metode pentru a te îmbogăți. Învață un subiect enorm de bine și după fă bani. Investește doar în ce știi și nu te lua niciodată după piața. Când piața investește în ceva, e deja prea târziu. În plus, investește și gandeste doar pe termen lung.


Este greu să nu ai banii pe care ii vrei, să muncești pe rupte când alții sunt în vacanțe sau să stai treaz când alții dorm, dar dragul meu, nu te compara cu altcineva care este la un alt nivel. Este pur și simplu irelevant ce face Ion la nivelul 6 după 10 ani de muncă și Bianca la nivelul 2 după 1+ an de muncă.


Atâta dragilor și pentru azi. Vă iubesc și vă doresc o seară incredibilă în continuare! V-am pupat!

- Bianca


Comentarii

Postări populare