ReadU: ”Despre Sensul Vieții” de Mihai Morar și Părintele Necula

O carte care te pune pe gânduri și care te ajută să înțelegi mai bine podcastul

Salutare dragii mei! Bine v-am găsit. 

Azi continuăm cu o recenzie la cartea ”Despre Sensul Vieții” de Mihai Morar și Părintele Necula. 


Dacă te-ai uitat pe Instagram în ultima perioadă, cu siguranță ai auzit de această carte. A fost lansată în ultimele luni, iar de atunci internetul este plin cu poze și recenzii. Era de așteptat, din moment ce podcast-ul lui Mihai Morar cu Părintele Necula a fost un succes categoric.


Dar dacă cumva nu ai auzit de carte și nu știi cine sunt cei doi, o să îți fac o mică prezentare. 


Mihai Morar este unui dintre DJ-i Radio ZU și are podcastul propriu ”Fain și Simplu”, unde invită persoane cunoscute, cu care vorbesc despre diferite teme. Printre invitații lui au fost și Florin Cîțu, Ilie Bolojan, Paul Olteanu și Andreea Raicu. 


Co-autorul cărții, Părintele Necula, este unul dintre cele mai cunoscute fețe ale Bisericii Ortodoxe din România. Acesta are o voce liniștitoare și blândă, care are capacitatea să te relaxeze în orice circumstanțe. În plus, acesta abordează teme neconvenționale care te vor pune pe gândit.


Împreună, cei doi au decis să înregistreze 2 episoade de podcast pentru Fain și Simplu și să publice cartea ”Despre Sensul Vieții” în care abordează mai multe teme. 


În sine cartea este ușor de citit, structurată sub formă de dialog și include și câteva poze cu citate, care evidențiază cele mai importante idei. Plus că, pe lângă carte primești o scrisoare scrisă de Părintele Necula, care face achiziția rentabilă de la bun început.


Pe baza conversației din podcastul Fain și Simplu, Mihai Morar cu Părintele Necula au scris o carte în care oferă nenumărate sfaturi utile.

Iar acum, hai să vedem care sunt cele mai importante idei din carte: 

  • Doar pentru că mergi la biserică și te rogi, nu devii credincios. Faptele și gândurile tale contează mult mai mult decât aparența. Deci dacă vrei să fii cu adevăratelea credincios, schimbă-ți acțiunile și gândurile.

 

  • Cu toții avem nevoie de cuvinte și fapte bune. Oamenii caută binele în lume și fără acesta nu pot trăii. Așa că, încearcă să crești numărul cuvintelor și faptelor bune.


  • Sunt două lucruri care ne unesc: speranța și omenia.

 

  • Bucuria se poate găsii în cele mai mici lucruri, precum cărțile, poeziile și biserica. 


  • Există un singur Dumnezeu, chiar dacă există milioane de religii. Religia, sexul, naționalitatea sau culoarea pielii, nu ar trebuii să ne desparte sau să ne afecteze relațiile. After all, suntem oameni și ar trebui să ne respectăm și să ne ajutăm. 


  • Uneori media și politica complică lucrurile. De exemplu, pandemia a fost umflată și dramatizată de politicieni, motiv pentru care oamenii au ajuns să nu mai creadă în existența virusului 


Sfaturi simple și utile oferite de Mihai Morar și Părintele Necula în podcastul Fain și Simplu

Așa de final, aș vrea să îți spun că această carte seamănă foarte mult cu podcastul.  Se poate spune că este transcriptul podcastului. Prin urmare, cartea te ajută să revii la anumite segmente și să aprofundezi mai bine subiectul. 


Pe mine personal m-a ajutat să rețin mai bine unele idei, dar în același timp m-a deranjat că era în mare parte informația prezentată în podcast. 


Având toate informațiile acestea, sper să poți lua o decizie cu privire la această carte. 


Să ai o seară frumoasă și relaxantă!

- Kinga

Comentarii

Postări populare