Cum să creezi un blog de succes

 

Salutare dragul meu! Bine ai venit la un nou articol marca Reduvational. 

Unul dintre motivele pentru care ne place să scriem articole și să continuăm acest proiect de suflet este că, prin scris, ajungem să contribuim la dezvoltarea persoanelor care ne urmăresc. 


Aceste introduceri, chiar dacă nu sunt foarte lungi, sunt modul prin care încercăm să creăm o conexiune cu tine.  Uneori vorbim despre circumstanțele noastre, alteori despre modul în care ne simțim, iar rareori intrăm direct în subiect. 


Astăzi totuși am vrut să îmi iau timpul ca să comunic cu tine. Să îți dau șansa să afli cine este persoana din spatele acestui articol. 


În ultima perioadă am fost neproductivă. Mi-am amânat task-urile și nu m-am ținut nici măcar de obiceiurile care mă fac fericită. Efectiv am fost o leneșă incurabilă. Chiar dacă am stat și m-am uitat la seriale și teoretic m-am relaxat, nu mă simt happy. Nu mă încântă toate aceste lucruri, căci puteam să îmi folosesc timpul mult mai eficient. After all, timpul este limitat și valoros. 


Așa că, pentru a ieși din starea asta de legumă, am zis să mă apuc de unul dintre taskurile pe care le-am amânat cel mai mult. Acesta este modul în care am ajuns să scriu articolul de astăzi. 


Probabil te aștepți să auzi o formulă magică prin care poți să ai succes cu un blog. Adevărul este că, nu există o formulă magică. Nu există un număr minim de articole pe care să le realizezi sau o temă specifică pe care să o abordezi și direct să fii cunoscut. 


Tot succesul acesta pe care îl urmărim depinde de ceva simplu: persoana din spate. Da, ai auzit bine. Totul depinde de tine. Depinde de tine dacă stai și dezvolți relații valoroase cu publicul tău, dacă creezi o comunitate. Depinde de tine dacă îți faci prezența văzută și dacă le oferi cititorilor tăi șansa să se simtă auziți. Depinde de tine dacă ai succes sau nu. 


Așa că, înainte de a te pune pe scris și postat, ia-ți timpul și gândește-te: Cine sunt eu? Care este scopul meu? Din ce motiv mi-a venit gândul să creez un blog? Cum vreau ca cititorii mei să se simtă când îmi citesc creațiile? Ce imagine vreau să construiesc mai exact?

În momentul în care identifici răspunsul la aceste întrebări, restul vine de la sine. Ajungi să știi ce vei posta, care este nișa ta, unde îți poți găsi cititorii și cum poți să le atragi atenția. Desigur, aici sunt importante și alte lucruri, precum strategia de marketing și planul propriu zis din spate. Totuși, pentru aceste aspecte mai ”tehnice”, am pregătit un articol special. 


Astăzi vreau să rămânem pe o notă mai puțin tehnică, la o notă mai personală. Haide să facem împreună un exercițiu și să vedem care este drumul pe care ești menit să îl urmezi. 


Închide ochii sau uită-te într-un punct. Poți să scoți și o foaie de hârtie dacă pe tine te ajută mai mult. After all, cu toții avem stiluri diferite. 


Gândește-te mai întâi cine ești tu. Descrie modul în care te comporți, care sunt valorile tale și care este chemarea ta în viață. Uită-te la ce ai scris/zis/gândit și începe să creezi conexiuni. 


De exemplu, eu sunt o persoană creativă și comunicativă și activez în domeniul resurselor umane. Faptul că sunt extrovertită mă ajută să comunic mai bine cu oamenii și să creezi o experiență mai plăcută la interviuri. 


Acum, încearcă să identifici o nevoie în societate, țară, lume sau mai bine zis, oriunde. 


Din moment ce ai găsit și o nevoie sau o problemă, putem să trecem la pasul următor. Gândește-te cum poți să îmbunătățești această situație, să satisfaci acea nevoie cu lucrurile care te definesc. 


Eu de exemplu am observat că tinerii nu sunt pregătiți pentru procesele de recrutare și că le este foarte greu să își pună abilitățile în valoare la interviuri. Prin urmare, pot să mă folosesc de experiența mea și să îi ajut să înțeleagă mai bine acest domeniu și să fie mai pregătiți. 


Așa s-a și născut secțiunea noastră de Resurse Umane. :) 


Poate că ți se pare că acest exercițiu este ciudat și lipsit de valoare. Totuși, poate fi un punct de pornire bun. Te poate ajuta să îți definești direcția. Normal, pe parcurs lucrurile o să se mai schimbe, dar esența rămâne aceeași. 


Așa de final, te provoc să începi. Te provoc să faci exercițiu și să treci la treabă. Timp de 6 luni nu te mai plânge, nu te mai stresa și nu mai da în overthinking. Dă tot ce este mai bun din tine și construiește  acel blog la care visezi. 


Ai curajul să accepți provocarea? Atunci lasă-ne un comentariu și începe în secunda aceasta!


Baftă,

Kinga

Comentarii

Postări populare