Cum să te pregătești pentru un Interview

Bună dragule! Bine ai venit la un nou articol. 

Sper că ești bine și că totul merge conform planurilor tale. 


În momentul în care scriu acest articol, este finalul lui August și sincer stau și mă gândesc cum a trecut vara aceasta și cât de multe lucruri s-au schimbat. Cât de mult m-am schimbat. 


E ceva incredibil sincer ce efecte are asupra noastră ieșirea în lume și revenirea în societate. Poate o să scriem un articol despre cum te ajută toate astea. Who knows. 


Astăzi am zis să scriu despre cum te poți pregăti pentru un interviu. Știu că eu de exemplu la toate interviurilor mele am avut niște emoții de nu mai puteam. Așa că, vreau să te ajut să fii mai sigur pe tine și să privești acest moment drept o oportunitate de a arăta cine ești. 


Interviul este locul unde poți să îți demonstrezi punctele forte. Este locul perfect unde să vorbești despre cine ești, ce știi și ce nu știi să faci. 


After all, contează foarte mult să știi care sunt punctele tale forte și cele slabe. 


Interviul este primul contact pe care îl ai cu compania la care poate vei lucra în viitor, așa că folosește-te de acest moment. 



Na dar hai să intrăm în sfaturi că e mai ușor așa. 


  1. Informează-te despre companie 

La fiecare interviu, după ce te întreabă recruiter-ul cum mai ești și lucruri de genul pentru a te face să te simți mai confortabil, te întreabă ce știi despre companie. Este foarte important să arăți că îți pasă și că ți-ai luat timpul pentru a te informa despre ei. 

Așa că, înainte de a merge la un interviu, intră pe site-ul companiei și află câteva lucruri de bază, gen cu ce se ocupă, de cât timp este pe piață, ce și-au propus să facă în viitor, care este viziunea lor. 


  1. Citește JD-ul 

Chiar dacă l-ai citit o dată înainte de a aplica *sau mai bine zic, SPER că ai făcut-o*, ar fi bine să mai citești o dată job description-ul înainte de a merge la interviu. Vezi care sunt lucrurile pe care le-ai mai făcut, ce ai avea nevoie să înveți și spune toate astea la interviu. 

Crede-mă, contează foarte mult să fii sincer și să zici din start dacă este ceva ce nu ai mai făcut și ai avea nevoie de o instruire sau ceva de genul. 


  1. Pregătește-te pentru câteva întrebări

Ca să îți fie mai ușor, pregătește-te că probabil o să te întrebe de experiențele trecute. De exemplu, te pot întreba care este motivul pentru care ai urmat facultatea respectivă, sau ce ai învățat din programul acela de voluntariat. Dacă ai experiență, una dintre întrebări poate fi ”Care au fost responsabilitățile tale?”. Una dintre cele mai frecvente întrebări este ”care sunt punctele tale forte / slabe?” Întrebarea aceasta arată dacă te cunoști îndeajuns de bine încât să îți poți evalua propriile capacități. 


  1. Fii pregătit să te prezinți 

Unii recruiter obișnuiesc să roagă candidatul să se prezinte în 2 minute. Gândește-te care sunt cele mai importante lucruri pe care ai vrea să le știe despre tine recruiter-ul și eventual pregătește-ți o schiță cu răspunsul tău. Nu încerca să înveți ceva de pe de rost…. Acest exercițiu este mai mult ca să scapi de emoții și ca să prinzi mai multă încredere, încât să nu fi luat prin surprindere. 


  1. Ia o zi de relaxare înainte de interviu 

Ca să nu fi epuizat și mega stresat, este o idee foarte bună să îți iei o zi de relaxare în care să eviți tot ce te poate stresa. De exemplu, poți să ieși să alergi și să faci după aceea o baie lungă, sau să faci alte activități care reprezintă o descărcare și regăsire pentru tine. 


  1. Mergi îngrijit 

Prima impresie contează foarte mult, astfel nu lua pe tine primele haine pe care le prinzi și nu ieși din casă fără să te uiți în oglindă. Pregătește-te, îngrijește-te și alege cu grijă ținuta ta. Nu uita, primul lucru pe care îl vede la tine o persoană este ținuta ta, chiar dacă acesta nu este decidentul. 



  1. Meditează 

Înainte de a pleca, în timp ce aștepți, cât stai pe autobus, meditează. Meditează puțin ca să te poți regăsi și ca să prinzi putere. O să vezi că va ajuta foarte mult. 


  1. Nu mânca nimic greu 

Din moment ce emoțiile ne afectează intens, încearcă să eviți mâncarea grea și cea care îți poate face rău. Încearcă să mănânci ceva ușor de dimineață, iar dacă ți se întâmplă să mai ai reacții negative la lactoză, evită să bei cafea cu lapte. 


  1. Ascultă muzică 

Muzica are un impact incredibil asupra stării noastre spirituale. Așa că, ascultă niște muzică care te umple cu energie și încredere. 


  1. Smile 

Zâmbește și bucură-te de interviu. Fii tu însuți și nu te stresa. Just enjoy the moment.


  1. Privește în ochi 

Când ajungi la interviu, uită-te în ochii persoanei cu care vorbești și nu te uita în jur. Contactul vizual este foarte important. 


  1. Pune întrebări 

Chiar dacă acest sfat nu este de pre-interviu, ci de folosit pe parcursul interviului, este foarte important să menționăm de oricâte ori putem. Așa că, în momentul în care ai o nelămurire, pune întrebări și nu te stresa. Contează să ai un răspuns la fiecare întrebare. 


Acesta este tot pentru astăzi! Sper ca fiecare sfat să îți fie de folos, iar dacă consideri că am omis ceva, scrie-ne un mesaj, un email sau un comentariu. Mereu este loc pentru îmbunătățiri. 


Să ai o zi minunată și baftă la interviu! 

You can do it!


- Kinga


Descoperă și....

Cum se scrie un CV de nota 10

Ce caută un angajator la un tânăr fără experiență

Comentarii

Postări populare