Ce Caută un Angajator la un Tânăr Fără Experiență

Salutare dragul meu! 

După atât de multe articole despre cum te pregătești pentru job și interviu și so on, parcă a venit timpul să evidențiem care sunt lucrurile pe care le caută un angajator la un tânăr fără experiență.


S-ar putea să te întrebi, cu ce poți să contribui la creșterea unui business, neavând experiență?

Pe ce ar trebui să te plătească și ce valoare aduci într-o companie?


Unele persoane ajung să doneze mare parte din venituri, pentru că simt că nu își merită banii. Iar pe baza tuturor articolelor scrie de Bianca, pe educație financiară, mă gândesc că îți dai seama că nu este okay acest lucru. 


Să nu uităm că există măcar 6 pușculițe în care ar trebui să îți împarți veniturile. Așa că, este esențial să scăpăm de îndoiala aceasta pe care o ai cu privire la abilitățile tale și să îți creștem puțin încredere. 


Măcar să înțelegi care sunt lucrurile pe care ar fi bine să le evidențiezi în CV și la interviu. 


Fără să lungesc prea mult, hai să trecem direct la subiect. 


  1. Dorința de învățare 

Foarte foarte important să evidențiezi că vrei să înveți și să te dezvolți. After all, nu ai experiență și încă nu știi să faci de ceea ce are nevoie angajatorul, iar acesta este dispus să te învețe. Așa că, trebuie doar să vrei să îl asculți și să absorbi cunoștințele celor din jurul tău. 


Poți evidenția dorința ta de dezvoltare prin exemple de cărți și cursuri pe care le-ai parcurs. Eventual poți să zici câteva cuvinte despre ritualurile tale zilnice și cum motivul principal pentru care dorești acest job este să te dezvolți și să devi mai bun. 


  1. Creativitatea

Fiecare generație este diferită. Dacă stăm să vorbim cu părinții, putem observa diferențele de mentalitate și valori. Așa că, o companie este mereu în căutarea a ”fresh blood” care să le arate care sunt lucrurile pe care le caută tinerii din ziua de azi. 


Deci, creativitatea și ideile sunt bine venite la orice job! 


  1. Seriozitatea

Când te angajezi, recruiterul sigur nu îți dă contractul acela ca după o săptămână să se trezească că nu mai vii sau că tot întârzii. Seriozitatea și profesionalismul sunt foarte importante. 


Poți să ai cele mai bune skill-uri din lume, dar dacă nu ești serios și dedicat, nu o să fii ales pentru job. Skill-urile se pot învăța, dar cei 7 ani de acasă sunt greu de recuperat. 


  1. Responsabilitatea 

Este okay să greșești și să nu faci totul perfect, contează să îți asumi responsabilitatea și să recunoști că ai nevoie de ajutor. 


Oamenii apreciază când zici sincer, ”Uite, nu știu să fac X, dar sunt dispus să învăț” sau ”Am dat-o în bară aici. Ai putea te rog să mă ajuți ca să pot corecta pentru viitor?”.



  1. Comunicativitate 

Dacă vrei să primești acel job sau internship, trebuie să comunici. After all, cum o să poată cineva să îți ia interviul dacă tu nu comunici? 


Am pățit de mai multe ori, în principiu cu persoane cu pregătire tehnică (de la universități tehnice și domeniul IT de obicei), ca interviurile să dureze în jur de 20-30 de minute. Efectiv când puneam o întrebare, aceștia abia răspundeau…. 


Deci, încearcă să vorbești mai mult, dar nu exagera. 


  1. Determinarea 

Când mergi la un interviu, nu pornii cu idea că ”nu primesc job-ul, pentru că….”. Dacă te-au chemat la un interviu, deja este ceva. Înseamnă că le-ai captat atenția și că vor să te cunoască mai bine. 


Așa că, arată că ești determinat și că îți dorești acest job. Că ai planuri mărețe și că fac decizia bună, dacă te aleg. 


  1. Energia 

O persoană energică, zâmbăreață și care emană optimism, mereu va avea un plus în comparație cu cineva care zici că nu a mai avut parte de bucurie. 


Prin urmare, încearcă să zâmbești la interviu, uită-te în ochii recruiter-ului și eventual mai fă câte o glumă. Of course, în limita bunului simț. 


  1. Respectul 

Foarte foarte foarte important să oferi respect. Să nu te comporți ca un bou și să arăți că părinții te-au educat. 


Folosește un limbaj politicos și arată-i persoanei respective că o respecți. 


Acestea ar fi în mare lucrurile pe care ar fi bine să le evidențiezi la un interviu sau pe perioada internship-ului, job-ului. Desigur, sunt mai multe lucruri și majoritatea se învârt în jurul dorinței de învățare și dezvoltare și growth mindset. 


Dacă găsești și alte lucruri pe care nu le-am inclus în lista aceasta, dar consideri că sunt importante, te rog să ne scrii un mesaj sau un email și atunci o să mai completez articolul. 


Mereu suntem deschise la îmbunătățiri. 


Să ai o zi superbă și multă baftă!


- Kinga


Descoperă și....

Cum te pregătești pentru interviu?

Cele mai importante sfaturi pentru prima zi de lucru


Comentarii

Postări populare