Crește-ți Veniturile

Salut draga mea, dragul meu! Sper că toată lumea este sănătoasă și bine din ambele puncte de vedere. Fizic că pandemia și psihic că facultate sau lucru.

  • Oare te-ai gândit vreodată cum ai putea să-ți crești venitul??
  • Cum ai putea să atragi mai mulți bani în viața ta??
  • Sau cum să faci să fii indispensabilă în firmă??
  • Poate te-ai întrebat cum reușesc alte persoane să câștige în mai multe zerouri ca tine??

Dacă răspunsul este da la minim 1 dintre întrebările de mai sus, atunci ai ajuns unde trebuie. 


Azi am onoarea de a-ți răspunde la aceste întrebări și de a mai distruge câteva convingeri limitative despre bani. Ar trebui să-mi scriu deja în CV, rolul de distrugător de convingeri limitative, care se împiedică pe drum drept.



Să începem mai ușor zic. Cum se realizează un venit?


De obicei, din salariu, tichete, bonusuri, banii părinților, a bunicilor, dividente, vânzarea acțiunilor și of course video call. Venitul vine practic din cunoștințele tale pe care ulterior, le oferi firmei. Deci pe scurt, valoarea pe care o oferi este de fapt nivelul veniturilor tale.



De ce câștigă alții mai bine decât mine?


Pentru că aduc o mai mare valoare în lume. În firmă de exemplu, în general cu cât ai experiență mai multă, cu atât îți crește și venitul. Asta dacă alegi să te dezvolți pe parcurs of course.


De la regula aceasta se sustrag de obicei programatorii, care câștigă mai bine pe piață decât alții de vârsta lor, sau medicii care la rezidențiat, când fac hârtii, au undeva la 4000 de lei în mână. 


Dar oare de ce câștigă atât de bine de la început?? Deoarece, ei învață mereu și constant. Un medic învață vreo 6-7 ani, nu știu exact cât ține facultatea până ce ajunge să fie rezident, iar un programator trebuie să fie cu stackoverflow lângă, cu git și cu sfîntul google care salvează curul. 


Din toate exemplele, se poate observa un fel de regulă și anume: cu cât înveți și te educi mai mult cu atât câștigi mai mult. O să o repet încă o dată, dar înainte de asta, haide să îți dau un alt exemplu, ca să fiu sigură că înțelegi. 


Dacă te opreai din învățat la 8 clase, gândește-te cu ce salariu ai fi intrat pe piață. 2000, 3000 de lei, depinde de locație. Prin urmare, dacă te-ai fi oprit din învățat la 8 clase, salariul tău ar fi crescut doar prin ajutorul inflației. 


Bun, next e la 12 clase. Salariu de 2500, 3000+ poate. La fel, salariu tău ar fi crescut cu ajutorul inflației. Te-ai oprit din învățat la facultate??? Poate un salariu de 4000 și cam atât. Tot așa salariul tău nu crește decât cu ajutorul inflației.


Au sens exemplele pe care le-am dat? 


Momentul în care te oprești din învățat e momentul în care ori pui mâinile pe piept, ori ai zis că îți este de ajuns salariul (Bianca 2021). 


Dacă știam că voi fi așa de profundă azi, îți dădeam preventiv niște șervețele.


Practic, venitul tău este datorat doar și în totalitate de tine. Cu cât te educi mai mult, cu atât ajungi să câștigi mai bine și să fi mai căutat. Dacă te oprești, atunci salariul tău va crește împreună cu inflația. O creștere practic falsă.



Oare orice învăț îmi va aduce bani mai mulți??


Ar fi frumos așa. Ai învăța despre cum să fii mamă și ți-ar crește veniturile sau cum să-ți ondulezi părul și boom ai avea mai mulți bani. Dar din păcate, nu merge chiar așa. Veniturile îți cresc atunci când te dezvolți în 2 arii: profesional și personal.


Ce să învăț pe plan profesional???


Tot despre aria ta. Toate cărțile, articolele, podcasturi, filme, etc. Dacă ai terminat în nișa ta, atunci ieși într-o nișă mai mare. Și tot așa.


Ce să învăț pe plan personal???


Ai atâtea subiecte, de la inteligență emoțională, la psihologie, la un pic de istorie, la educație financiară. Lorand Soares Szasz recomandă să te dezvolți pe networking, marketing, vânzări și public speaking. 


Practic, orice te dezvoltă pe tine, încât să înțelegi oamenii și comportamentul lor, plus orice ține de departamentele dintr-un business.


Nu o mai lungesc dragule! Sper că ți-a fost de folos și că ai reușit să înțelegi că totul depinde de tine. Spune-mi în comentarii pe care arie vrei să o dezvolți și pe care deprindere vrei să înveți next.


Până data viitoare! O seară extraordinară și multă sănătate. V-am pupat!


- Bianca


Descoperă și....

Diferența dintre Salariul BRUT și Salariul NET


Comentarii

Postări populare