Ghidul Studentului

Indiferent de programul sau anul de studiu, ghidul studentului te ajută să supraviețuiești și să te bucuri de viață!
Hello-hello dragilor! Ce faceți, cum sunteți?

Sper că sunteți toți bine. Eu recent am făcut o schimbare de look. Aveam ideea în minte de ceva vreme, dar tot amânat-o. Într-un final, schimbarea mi-a ridicat moralul și m-a făcut mai happy. Așa că, nu regret nimic.


De multe ori avem nevoie de mici schimbări, pentru a ne da putere sau pentru a ne reda cheful în zilele gri. Zilele în care nu știm cum ar trebui să facem unele lucruri, am avea nevoie de un ghid, fie o persoană, fie o listă pentru a ne orienta.

Ei bine, astăzi am să încerc să te ajut și eu un pic cu facultatea. Mai specific, așa cum poți vedea și în titlu, îți voi da un ghid al studentului.

Nu, nu este o carte sau un obiect fizic miraculos. Este doar o listă cu câteva lucruri de care vei avea nevoie și care pot să îți ușureze zilele.

De când cu pandemia, toate s-au schimbat, iar acest lucru nu este o noutate. Eu mă refer la faptul că unii studenți se află încă în online, alții frecventează orele în mod hibrid, iar a treia categorie curajoasă a trecut în mod fizic.

De aceea le vom trata separat.


Mergi la facultate în regim online și vrei să te descurci mai bine? Atunci acest articol este pentru tine.

Hai să începem cu cei rămași în online.

  • Cred că cel mai important obiect ar fi un laptop bun pentru că, altfel nu prea ai cum să faci o facultate online. Important e să ai pe lângă laptop o cameră și un microfon funcțional (din cauza examenelor și pur și simplu a orelor, pentru că unii profesori le cer).


  • Un alt lucru important, internetul. Conexiunea bună la internet este esențială pentru că nu e tot una să auzi jumătăți de propoziții din curs sau să îl poți asculta clar și fluent. Nu mă înțelege greșit, știu că în unele locuri, rurale de exemplu, este mai greu cu acest aspect. Totuși încearcă cât îți stă ție în puteri să ai un net bun.

  • Alte lucruri, ca de exemplu caiete. Eu zic că și acestea fac parte din ”pachetul” facultății online. E bine să mai iei notițe la ore, în caz că proful mai spune informații utile, pe care nu le poți găsi în pdf-uri.


  • Un scaun de birou confortabil pentru a nu-ți rupe spatele.


  • Un birou axat doar pentru facultate și care are acces la lumina soarelui. Este important să nu urmărești cursurile din pat, pentru că știm cu toții că vocea profesorului este cel mai bun somnifer.

Ai aflat că vei merge la facultate fizic și nu știi ce să faci ca să îți fie mai ușor? Află acum care sunt sfaturile noastre!

Iar acum să vedem, care este situația cu cei din fizic. 

  • Păi, în primul rând: caiete și pixuri, exact ca și în liceu. Studiile dovedesc că rămâi cu mai multă informație dacă notezi informațiile.

  • Fii atent la ce ți se cere la facultate. Mă refer la obiecte, ustensile pentru seminare, etc. De exemplu dacă ești la arhitectură ce fel de creioane, foi îți trebuie pentru desenele tehnice, sau la info în ce programe vei lucra. Nu uita de cărți sau manuale. 


  • O geantă bună de laptop care nu îți va distruge spatele. Crede-mă că este chiar o mare necesitate.


  • O sticlă mare de apă pentru ziua aia full


  • O baterie externă să poți să stai la seriale la fiecare oră


Pentru studenții în mod hibrid, ei bine, îmi pare sincer rău dar voi aveți nevoie de ambele pachete. :)) Să sperăm că aveți resursele mentale pentru a rezista cu atâtea schimbări.

Uneori poate fi o provocare sa fii student, motiv pentru care am pregatit un ghid pentrut tine

În încheiere, vreau să îți mai prezint câteva obiceiuri sau skill-uri de care ai mai avea nevoie pentru a trece cu brio peste facultate:

  • Abilități de time management. Da știm, cel mai greu lucru este să-ți organizezi timpul. Îți sărim în ajutor cu un articol. (Totul despre Time Management!)


  • Un alt must have: motivația. Fără motivație chiar nu știu cum se poate termina o facultate.


Pentru ce motivația? Pentru a merge la cursuri, seminare, laboratoare, pentru a acorda atenție acestora, dar și pentru a învăța la examene.
E mai ușor să dormi mai mult sau să mergi la o cafea, în loc de ore. Dar cu alea nu vei termina licența. :))


  • Hărnicia, cheful de a lucra și învăța.
    Nu uita un aspect important: alege să înveți ce îți place. Așa vei merge (probabil) cu mai mult chef la ore, te vei pune la învățat cu mai mult drag and so on. Important e: enjoy it! Sunt niște ani esențiali din multe puncte de vedere.


  • Cafeaua

Dacă se poate să ți-o injectezi pentru a-și face efectul mai repede. Pe timp de sesiune, personal beau undeva la 6 espreso-uri pe zi.


  • Băutură alcoolică

Cum altfel poți să îți manifești bucuria că ai trecut de examenul acela greu sau să reziști pe parcursul semestrului să nu te sinucizi cu atât de multă informație și cât de paralelă ești cu toată informația.


  • O agendă în care să îți notezi orele și task-urile pe ziua respectivă


  • Auzul selectiv

Foarte importantă această deprindere. De exemplu, dacă proful începe să vorbească despre cum se făceau lucrurile pe vremea lui pentru a 6-a oară nu este spre beneficiul tău să-l asculți.

 

Descoperă care sunt abilitățile care îți ușurează viața de student.

Îți doresc mult succes la facultate și în sesiune, iar pentru cei care încă nu sunt studenți dar ar vrea să fie o să avem o surpriză pentru voi. Totuși recomandarea mea este să nu mergi la facultate. Nu se merită să intri vacă și să ieși bou.

Până data viitoare, să ai grijă de tine.
- Vivi

Comentarii

Postări populare