ReadU: ”De la grădinar la Business Coach” de Lorand Soares Szasz

Servus dragul meu/draga mea! 


Nu am mai vorbit de mult. Cum ești? Ce faci? Sper că toate sunt bune! 


Mă bucur tare că ne revedem din nou pe blog și că încă nu te-ai oprit din a te dezvolta. La un moment dat tot sacrificiul pe care-l faci se va merita chiar dacă acum nu simți asta.


Azi ți-am pregătit un review la o carte foarte interesantă și plină de informații. Cartea are doar 103 pagini și 9 capitole, dar este una din cele mai bune pe dezvoltare personală. Este vorba de "De la grădinar la business coach" de Lorand Soares Szasz. 


Înainte de a-ți prezenta ideile din această carte, îți recomand să iei un pix și o foaie pentru a putea să reții cât mai multe informații. Să trecem la treabă!


  1. Formula schimbării: I + V * PP > R, unde I este insatisfacția, V este viziunea, sau visul, PP sunt primii pași, iar R este rezistența. Momentul în care te saturi să mai fi cine ești și alegi să te schimbi, este de fapt primul pas spre schimbare, urmată de viziunea ta și o planificare a pașilor pe care îi poți face pentru a ajunge unde îți dorești. 


Știind această formulă vei putea să te schimbi și să aspiri la lucrurile pe care ți le dorești de ceva timp.


  1. Formula succesului: A FI * A FACE = A AVEA. Cele 2 atribute importante pentru calea spre succes sunt practic investirea în tine și munca. Lucrează la lucrurile de dinainte de egal pentru a avea ce este după egal.


  1. Nu există nu pot, doar nu știu sau nu vreau. Această lecție doare, dar pe mine m-a pus pe treabă.


  1. Începe să ai mai multă încredere în tine. Odată, ce tu te vezi mai bine și mai calificat și ceilalți vor începe să creadă în tine. Încrederea în tine o poți crește ieșind din zona de confort și realizând probleme pe care le ai.


  1. Dedică 100% în tot ceea ce faci. O să reușești să faci lucrurile mult mai repede și mai bine. Este foarte greu să ai grijă de o mie de lucruri în același timp așa că cel mai bine este să te ocupi de un singur lucru pentru o perioadă și după poți trece la următorul.


  1. Dacă vrei să ai succes este necesar să îți schimbi mediul, prietenii care te înconjoară. Lorand, prezintă mereu în seminariile lui regula mediului, și anume ești media celor 5 persoane cu care te înconjori.


  1. Cu cât îți dorești un succes mai mare, cu atât va crește și sacrificiul. Important este să analizezi ce lucruri poți sacrifica și ce nu. Dacă familia ta este importantă pentru tine, atunci încearcă să-ți termini toate lucrurile până la ora 2 vinerea și după mergi și petrece timp cu ei.


  1. Norocul nu există. Oamenii bogați au ajuns la nivelul lor deoarece s-au pregătit pentru orice oportunitate. O statistică arată că oamenii bogați în proporție de 90% cred că norocul ți-l faci singur, în timp ce cei săraci în proporție de 92% cred că trebuie să ai noroc pentru a fi bogat. 


  1. Găsește un echilibru în tot ce faci. Nici să lucrezi prea mult, dar nici să lucrezi prea puțin nu este bine. Alegerea perfectă este undeva la mijloc.


Sper că aceste 9 idei te vor ajuta în procesul tău spre o viață mai prosperă.  Să știi că poți găsi mult mai multe informații din carte. Deci dacă poți te rog s-o citești.


Pentru mine, cartea De la gradinar la business coach este o capodoperă. Sfaturile sunt multe și ușor de înțeles, cartea nu este prea lungă, este exact strictul necesar și se axează pe acțiune. La sfârșitul fiecărui capitol, găsești o temă de casă care te ajută să asimilezi mult mai bine informațiile și chiar să le pui în practică.


Cam atât din partea mea. O zi minunată îți doresc și spor în toate!

Te-am pupat! Pa!

~Bianca 

Comentarii

Postări populare