Șomajul: De ce este normal 2-5%?

Rata somajului si rolul ei in economie

Servus Dragule! Sper că ești ready pentru încă o lecție foarte interesantă zic eu! Azi vom vorbi despre șomaj și rata șomajului.  

Ce este somajul


Ce este șomajul???


Populația unei țări este împărțită în populația care poate munci legal (cei peste 18 ani) și cea care nu poate (pensionarii, elevii).


Cei care pot munci sunt împărțiți în alte categorii, cei apți și cei inapți (cei care au un handicap temporar).


Populația aptă este divizată în populația ocupată (numită și activă, cea care lucrează efectiv) și neocupată (șomerii, casnicele, studenții)


Ilustratie cu variatiile ratei somajului in Romania
(Rata șomajului în România începând cu anul 2004, sursă: Trading Economics)

În România, când scriu articolul, avem o rată a șomajului de 5.2%, un procentaj care la prima vedere ai zice că e mare. Dar nu e chiar așa. O rată naturală să o numim așa este undeva între 2-5%. 



De ce există o rată naturală a șomajului?? 


Asta pentru că mereu va trebui să existe o competitivitate dintre oameni, mai ales cei care nu au skilluri, dar nu numai. Este o competivitate sănătoasă și naturală. 


Din păcate, cei care fac parte din categoria de low skill (de exemplu operatorii), vor fi mereu afectați de automatizare. Dorința de a fi cât mai automatizate procesele pentru a avea un câștig mai mare și o pierdere umană mai mică, din moment ce roboții nu prea greșesc, este într-o continuă creștere.


Oricum aș putea zice că din 5 în 5 ani un post dispare. Normal că în schimbarea asta se întâmplă și opusul, adică se construiesc și joburi noi. 


În tot trendul acesta de schimbare continuă cei care vor avea de câștigat vor fi mereu persoanele care se pot adapta ușor și pot învăța repede. Normal, să nu uităm că a avea multiskills este foarte important as well. 



De ce toată lumea demonizează rata șomajului???


Pentru că lumea nu știe despre ce e vorba. Adică, este natural să se închidă și să se deschidă alte posturi și să ai posibilitatea ca angajator să-ți alegi angajații. Dacă mă întrebi pe mine, este moral acest lucru. 


De ce o persoană care nu se educă și nu învață nimic, ar trebui să aibă un job practic permanent, dacă cei care se strează continu și trebuie să învețe, nu au așa ceva?


Da, ai o familie care trebuie întreținută, dar nu ai putut dedica 3 ani din viața ta pentru o diplomă de facultate sau un curs?? Care este logica??



Ce s-ar întâmpla dacă rata șomajului ar fi pe 0??


Ipotetic vorbind, fiecare om ar avea de lucru la o companie. Dacă ai un dobitoc în firmă, care violează de exemplu, ți-ar lua mult să cauți un replacement pentru el. Probabil ar fi salarii imense pentru a atrage lumea.


Ce ar însemna asta??


Că ar duce practic la ridicarea tuturor prețurilor (inflație) și practic, ai avea mai mulți bani dar puterea de cumpărare a banilor ar fi mai puțină. Ar fi ca și in Constanța unde nu-ți permiți nici măcar să te duci la toaleta publică fără 500 de lei.


O să las la latitudinea ta să decizi dacă e mai bine rata șomajului 0 sau peste 0.


O chestie interesantă, care momentan nu este neapărat 100% sigur, dar care s-a aplicat până acuma este că: inflația este corelată cu rata șomajului


Cum??? Când inflația e mare, rata șomajului este mică și invers. O relație pe invers cum ar zice un matematician adevărat. Dacă stai să te gândești, logica e bună. Cand lumea are de lucru, are bani și cumpără, deci apare cererea. Iar când lumea este șomeră, nu mai are bani așa că ține de fiecare bănuț și-l pune la saltea, iar pe unii bănuți chiar în naftalină ca să țină mai bine.


Partea bună în toate astea e că, merg după un ciclu bine definit. Adică azi inflația e mare, mâine va fi mică și tot așa. Totul este un ciclu. Deci după rău, vine bine și invers.


Cam atât pentru azi. O seară cât mai minunată alături de tine însuți. V-am pupat! Servus!


- Bianca

Comentarii

Postări populare