Investirea în Imobiliare
Salut dragule!
Azi continuăm cu încă un articol de investiții, mai exact investiția în imobiliare. Uhuuu.
Vrei să afli mai multe despre investirea în imobiliare??
Vrei să afli de ce Clujul și Bucureștiul au cel mai scump metru pătrat??
Vrei să îți diversifici portofoliu cu ceva mai palpabil??
Dorești să îți cumperi propria ta casă sau apartament??
Dacă răspunsul a fost da la cel puțin una dintre întrebările de mai sus, atunci ai venit în locul potrivit. Împreună cu mine vei afla răspunsul la aceste întrebări. Hai să-i dăm dreptate.
Ce sunt imobiliarele??
Un apartament, o casă, un teren deținut de un proprietar pentru a-și face un anumit profit. O casă în care stai nu se pune ca și o investiție, decât dacă aceasta îți generează sub un fel bani.
De ce ai investi în imobiliare??
O investiție în imobiliare poate să fie mult mai rentabilă pe termen mediu, lung și mult mai sigură decât o investiție în acțiuni, de exemplu, pe care o poți pierde într-o secundă dacă firma are un caz de judecată sau dacă îi pleacă directorul.
În plus, mai este și palpabil. Adică poți să-l vizitezi, să-l renovezi sau să îl folosești sub ce formă dorești tu.
Piața din România în domeniul imobiliare este doar la început. Este și unul din cele mai bune momente în care să investești în imobiliare. Cel mai bun raport dintre salariu și metru pătrat din ultimii ani. Normal, în orașele în care piața nu este supraevaluată.
Cum să investești în imobiliare??
Pentru începători, care nu au bani neapărat foarte mulți, există indicele REIT. Acest indice conține firmele care vând acțiuni sau obligațiuni pentru finanțarea unor imobiliare precum blocuri, mall-uri, birouri.
Bun, pentru cei care sunt mai îndrăzneți, pot să cumpere apartament, casă, duplex, teren, etc. Cu banii pe loc, împrumut bancar sau cu ajutorul diferitelor proiecte, cum ar fi prima casă.
Când investești în imobiliare, atenția ta ar trebui să cadă pe taxele și impozitele care sunt destul de greu de anticipat. Deci, înainte să te arunci cu capul înainte ar trebui să studiezi un pic taxele și impozitele.
După, nu uita de zona în care se găsește imobilul. Dacă de exemplu, ai un apartament în centru este mult mai scump, dar și mult mai sigur că în zona respectivă nu va fi niciodată vreo problemă. Poate un teren care este destul de departe de un oraș, nu este o investiție bună atunci când planul tău este să-l vinzi cât mai repede.
Ai mai putea lua în considerare și renovarea, având în vedere că prețurile pentru materiale încep sa crească. Un preț pe care dezvoltatorii de imobiliare încă nu îl simt deoarece și-au făcut provizii.
Prețul, normal trebuie luat și el în considerare când vorbim de rentabilitatea investiției. Dacă prețul este uriaș la un apartament care stă să cadă, nu ți se prea merită investiția. Normal, dacă vorbim despre un apartament la care mai trebuie făcute mici retușuri cu un preț decent, nici nu ar trebui să mai stai pe gânduri.
Cum să fii sigur că luarea creditului bancar pentru investiția imobiliară este rentabilă și nu te suge de bani??
De dragul exemplului, vom spune că iei 2 apartamente, fiecare având creditul lui, primul având o rată lunară de 400 de euro și celălalt de 450 de euro.
Pe primul te hotărăști să-l dai în chirie cu 450 de euro și pe al doilea cu 400 de euro. Care crezi că se merită, primul sau al doilea apartament?? Primul, căci cu cel de-al doilea ieși în pierdere cu 50 de euro cel puțin, iar cu primul ieși pe plus cu 50 de euro.
Dragul meu, draga mea, acesta este finalul articolului nostru de astăzi. Sper să studiezi cu încredere acest domeniu imens și să fii cât mai rentabil.
O după amiază frumoasă!
Te-am pupat!
Pa!
- Bianca
Află mai multe despre investirea în Obligațiuni, ETF-uri, Acțiuni.
Comentarii
Trimiteți un comentariu