Investirea în NFT

Daca vrei sa ajungi la independenta financiara, afla cum poti investi in NFT-uri.

Ciao dragule! 

O nouă zi de marți, o nouă zi de investiții. Ești pregătit?? 


Astăzi abordăm un subiect pe care am investit enorm de mult timp, ca să-l înțeleg. Un subiect în tendințe zilele astea, dar care îți poate provoca o gaură în portofel la cea mai mică greșeală. Prin urmare, azi vom vorbi despre investirea în NFT. 


Nu sunt un expert și momentan nu dețin niciun NFT, dar am urmărit destule cursuri și articole încât să îți pot face o idee despre ce este un NFT. 


Astea fiind zise, haide să vedem ce este un NFT mai exact. 

NFT sau non-fungible token este un tip de token sau un activ digital unic, care rulează pe contracte smart, pe un blockchain. Mai pe înțelesul tuturor, sunt active digitale unice sau bunuri care dețin valoare sub forma de criptomonedă, de regulă Ethereum. 


Descopera ce sunt NFT-urile si din ce motiv decid investitorii sa le cumpere.

Ce înseamnă non-fungibil?? 

Nefungibil este proprietatea unui activ care îl face unic și neschimbabil. Te-am băgat în ceață?? Nu te stresa, de fapt e foarte simplu. Să luăm un exemplu. Să spunem că te-ai dus la Jumbo (un magazin cu de toate) și ai cumpărat un pachet de 100 de pixuri. Un pix din set este fungibil deoarece, acesta nu este unic și îl poți schimba cu cele 99 de pixuri rămase. 


Acum că am înțeles ce înseamnă fungibil, putem să trecem la explicarea termenului nefungibil. Să spunem că un prieten de al tău, pictor, ți-a făcut 2 tablouri pentru a da culoare casei tale. Tablourile sunt unice deoarece, prietenul tău și dacă vrea, nu prea va mai reuși să le reproducă la perfecție. De asemenea, acestea sunt neschimbabile pentru că, nimic de pe lumea asta nu poate înlocui un cadou mai ales de la un prieten.


NFT-urile sunt de fapt folosite pentru a vinde online obiecte exclusive și pot să ateste dacă e proprietatea ta sau nu. Practic, dacă până acum puteai deține obiecte fizice în casă cu o foaie care atesta dreptul tău de proprietate, cu ajutorul NFT-urilor vei putea să le deții online. 


Afla care sunt lucrurile la care ar trebui sa fii cel mai atent atunci cand investesti.

Cum poți cumpăra NFT-uri?? 

Metamask este una din cele mai mari platforme de unde le poți achiziționa. Normal, mai sunt și alte platforme cum ar fi Opensea, Fundation, Decentraland, etc. La fiecare dintre ele, pentru a obține un NFT este necesar să îți schimbi banii în Ethereum și abia apoi poți să cumperi în pace, orice dorești. 


Dacă vrei să afli informații înainte de lansarea oficială, colecțiile le găsești pe platforma Rarity sau Coinmarketcap. Pe aceste platforme vei găsi inclusiv contul de Discord, Telegram și Twitter de unde poți afla mai multe informații despre proiect. În plus, poți accesa și site-ul lor oficial pentru a le afla roadmap-ul.


Normal, orice investiție vine cu un risc. Cu cât riscul mai mare, cu atât profitul mai mare, dar și pierderea mai mare. NFT-urile, după părerea mea, au un nivel de risc la fel de mare ca monedele virtuale. Poate chiar mai riscante decât monedele. Nu sunt de neglijat în schimb, doar că este necesar să îți dedici timp pentru a studia proiectele. 


La ce să fii atent când cumperi NFT?? 

Echipa și fondatorii sunt cei care definesc calitatea unui proiect. Dacă echipa e bună, atunci și proiectul va fi profitabil. Analizează colecția și căuta scopul acestuia. De ce au făcut proiectul?? Ce este în spatele proiectului?? Ce îi motivează?? 


De asemenea, este important să te documentezi despre istoricul colecției. Află până și ce chiloți purtau fondatorii. Un alt aspect important când cumperi un NFT este comunitatea. Intră pe contul lor de Discord și Telegram, citește comentariile și ideile echipei și a oamenilor care doresc să investească în proiect. 


Nu uita și de trendul NFT-urilor. Nu lua ceva în ce nu crezi și care nu îți place, doar de dragul de a lua. Îți va aduce o gaură în portofel, pe care nu cred că o dorești. În același timp, nu sări pașii. Nu investi fără să aflii absolut tot ce se poate despre proiect. 


Cam atât pentru azi dragule! Am învățat ce înseamnă NFT și cum să investești în acesta. Eu mi-am făcut treaba, așa că îți urez o zi frumoasă!


Te-am pupat!

~Bia


Învață să investești și în Imobiliare, Obligațiuni, ETF-uri, Acțiuni și Crypto.

Comentarii

Postări populare