Hard Skills: Cum a schimbat tehnologia așteptările companiilor

Hello dragule și bine ai revenit la un nou articol care te învață cum să faci rost de un job nou! Mă bucur tare mult să te am aici cu mine și că pot să împart tot ce am învățat până acum.

Poate că ți se par a fi lucruri banale, dar fiecare articol în parte a fost gândit încât să aducă rezultate remarcabile în viața ta, așa că, nu aborda informația într-un mod superficial. Încearcă să aplici cât mai multe din informațiile pe care ți le oferim și ia notițe cu cele pe care nu le poți aplica neapărat.

Este foarte important să îți notezi undeva tot ce înveți nou, căci așa o să poți reține mult mai bine și șansele tale de a aplica aceste lucruri cresc considerabil. 


Na dar hai să intrăm în tema de azi, Hard Skills. Data trecută, am vorbit despre Soft Skills sau mai bine zis caracteristicile tale care determină cât de bine te vei putea descurca într-un loc de muncă. Soft skills erau cele care descriu capacitățile tale de comunicare, muncă în echipă, gândire critică, etică și așa mai departe.


În ceea ce privește Hard Skills, acestea sunt fix opus la Soft Skills. Hard skills sunt părțile tehnice, pe care le poți folosii la anumite joburi. De exemplu, aici se încadrează limbajele de programare, software-urile de editare, abilitățile de marketing și așa mai departe. Ele îi arată recruiterului cât de bine te potrivești jobdescription-ului (în viitor o să o notăm JD).


Cum ai dedus bine, acestea sunt foarte foarte foarte importante când îți faci un CV. Să ne gândim cum ar reacționa un recruiter în momentul în care primește un CV pentru o poziție de programator, iar în CV nu apare nici un limbaj de programare. Te poți gândi că acel candidat nu va primii nici un apel. Acum înțelegi de ce este important să le incluzi în CV?


Aceste abilități se pot învăța foarte ușor și pot fi demonstrate printr-un certificat, un portofoliu sau prin practică directă. Ele sunt mult mai ușor de verificat și de măsurat, decât soft skill-urile. 



Care ar fi câteva dintre cele mai căutate hard skilluri?

Desigur, din moment ce trăim în era informațională, majoritatea acestor abilități au de-a face cu tehnologia. Dar nu te stresa, căci fiecare în parte se poate învăța, ai nevoie doar de un curs online sau de o persoană care deja dobândește bine abilitățile acestea. 


  • Limbajele de programare (HTML, JavaScript, Java, Python, C++, C#, etc.)

  • Marketing Online 

  • SEO & SEM 

  • Copywriting 

  • Content Writing

  • Google și Facebook Ads 

  • Contabilitatea

  • UX & UI Design 

  • Adobe (nici nu are sens să evidențiez aici doar câteva programare de editare, din moment ce toate aplicațiile Adobe pe partea aceasta de design sunt căutate) 

  • Editare video 

  • Affiliate marketing 

  • Inteligență Artificială

  • Blockchain 

  • Recrutare 

  • Coaching 

  • Animații 


Acestea au fost doar câteva exemple în ceea ce privește Hard Skillurile, ca să poți să îți faci o idee și să îți fie mai ușor să le identifici pe cele pe care le ai și tu. 


Dacă te întrebi care ar fi aria în care ar trebui să te îndrepți în ceea ce privește aceste skill-uri, eu recomand să iei în considerare faptul că tehnologia este într-o dezvoltare continuă și începe să se pună accent din ce în ce mai mult pe partea aceasta de informatică, inteligență artificială și marketing.


Acum desigur, orice skill care este bine dezvoltate poate să îți ofere un plus și să te ajute în viață, așa că nu te limita doar la ariile de mai sus. Descoperă și învață cât mai multe. Bazează-te pe ceea ce te atrage dar pentru care există și o cerere pe piață. 


Dacă nu știi exact în ce direcție vrei să mergi cu cariera ta, îți recomand să citești articolul următor despre cum poți să îți descoperi vocația.


În regulă dragule, cam atât a fost pe azi. Sper că îți va fi de folos acest articol și că o să ai noroc în ceea ce privește dezvoltarea ta. Dacă ai întrebări, scrie-ne liniștit un mesaj, email sau comentariu. Suntem mereu bucuroase să ajutăm.


Îți ținem pumnii! Până data viitoare.


- Kinga

Comentarii

Postări populare